Live

Kim Jong Un a venit cu limuzina dăruită de Putin la banchetul organizat pentru aniversarea Partidului Muncitoresc

Data actualizării: Data publicării:
Kim Jong Un Kim a participat la o reprezentație la „Școala Centrală de Formare a Cadrelor” a Partidul Muncitoresc și la un banchet aniversar. Sursa foto: Profimedia Images

Coreea de Nord a marcat o nouă aniversare a înființării Partidului Muncitoresc Coreean, aflat la guvernare, printr-un concert și un banchet. Liderul Kim Jong Un, care a venit cu limuzina dăruită de Putin, a spus că partidul trebuie să preia inițiativa în obținerea unei victorii comuniste revoluționare, informează Reuters.

Evenimentele de joi de la cea de-a 79-a aniversare au fost relativ discrete în comparație cu ce s-a întâmplat în alți ani, când Coreea de Nord a organizat parade militare uriașe, prezentându-și cele mai recente arme și cu vizite ale oficialilor chinezi de rang înalt.

Kim a lăudat Partidul Muncitoresc din Coreea (WPK) ca fiind cel mai longeviv partid din lume care a depășit greutăți fără precedent pentru a-și dedica toată puterea pentru a construi o națiune puternică care a dejucat amenințările forțelor externe.

Kim Jong Un Kim a participat la o reprezentație la „Școala Centrală de Formare a Cadrelor” a Partidul Muncitoresc și la un banchet aniversar. Sursa foto: Profimedia Images

Într-un lung mesaj comemorativ publicat în ziarul oficial Rodong Sinmun, Kim a spus că Coreea de Nord se confruntă cu provocări atât din interior, cât și din exterior și a spus că partidul trebuie să preia inițiativa în obținerea unei victorii comuniste revoluționare.

Muncitorii trebuie să se antreneze ideologic și să cultive disciplina de partid în mijlocul unui infern de critici și lupte”, a spus el.

Succesul de a transforma muncitorii în adevărați revoluționari comuniști care îmbrățișează ideologia și spiritul fondator depinde în mare măsură de rolul organizației de partid”, a mai spus Kim Jong Un.

Kim a participat la o reprezentație la „Școala Centrală de Formare a Cadrelor” a partidului și la un banchet care a fost plin de „bucuria participanților de a saluta ziua semnificativă care marchează istoria guvernării de 79 de ani”, a transmis agenția oficială de știri KCNA.

O fotografie din presa de stat îl înfățișa pe Kim sosind la banchet împreună cu fiica sa, cu o limuzină rusă Aurus în fundal, probabil una dintre mașinile pe care președintele rus Vladimir Putin i-a făcut-o cadou lui Kim.

Ambasadorul Rusiei în Coreea de Nord, Alexander Matsegora, a fost menționat în mod special ca invitat al lui Kim, subliniind legăturile ridicate dintre cele două țări.

Presa oficială nu a făcut nicio mențiune despre prezența Chinei. Joi, KCNA a publicat un scurt mesaj prin care Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez a trimis un coș floral.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A lăsat mașina primită de la Ion Țiriac în parcare, iar acum a spus ce lecție de viață a învățat după medalia de la JO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Primul stat care trimite trupe în ajutorul Rusiei. „Există zeci de nord-coreeni în spatele liniilor rusești”

Coreea de Nord se separă „complet” de Coreea de Sud. Căile rutiere și feroviare vor fi blocate: „O măsură de autoapărare”

Kim Jong Un l-a felicitat pe Vladimir Putin de ziua lui. Mesajul trimis la Kremlin, pentru „cel mai apropiat tovarăș”

Mai mulți militari nord-coreeni au fost „foarte probabil” ucişi în Ucraina (ministru sud-coreean)

Partenerii noștri