Kim Jong-un a recunoscut pericolul reprezentat de schimbările climatice. „Trebuie luate măsuri urgente”
Participând la ședință extinsă a Biroului politic al celui de-al 8-lea Comitet Central al Partidului Muncitoresc Coreean, liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, le-a cerut oficialilor de la Phenian să se ocupe de problemele legate de aprovizionarea cu alimente și a subliniat în același timp pericolul reprezentat de schimbările climatice, conform BBC News.
Taifunurile de anul trecut au avut un impact catastrofal asupra culturilor agricole vitale din Coreea de Nord, iar săptămânile de secetă urmate de ploile musonice abundente din ultima perioadă au provocat pagube și în 2021.
Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a declarat că sunt necesare măsuri pentru depășirea „climatului anormal”, cerând elitei politice de la Phenian, de asemenea, să abordeze și să rezolve problemele legate de secetă și inundații.
Kim Jong-un recunoaște pericolul reprezentat de schimbările climatice
Vorbind în fața oficialilor Partidului Muncitoresc Coreean, Kim Jong-un a spus că „pericolul” schimbărilor climatice a devenit „mai mare în ultimii ani”, adăugând că „trebuie luate măsuri urgente”.
Totodată, liderul autocratic nord-coreean în vârstă de 37 de ani a solicitat îmbunătățirea infrastructurii de gestionare a inundațiilor din țară, spunând: „Ar trebui să se acorde prioritate îmbunătățirii râurilor și împăduririlor pentru controlul eroziunii”. În plus, Kim Jong-un a precizat că e nevoie de o atenție mai mare în ceea ce privește „întreținerea digurilor și a proiectelor de îndiguire a mareelor”.
Citește și: Criza încălzirii globale: Semnele vitale ale Planetei au ajuns deja într-un punct fără întoarcere
Pe lângă daunele cauzate de dezastrele naturale, economia Coreei de Nord a fost afectată și de sancțiunile internaționale, precum și de închiderea frontierelor, cât și din cauza blocajelor dure, care au fost menite să prevină răspândirea pandemiei de COVID-19.
Cu toate că autoritățile de la Phenian nu au raportat niciun caz oficial de infectare cu SARS-CoV-2, Coreea de Nord și-a sigilat granițele și a impus carantină națională. Numai că închiderea totală a frontierei a afectat importurile vitale pe care țara le făcea din China.
Citește și: Kim Jong Un, după ce a refuzat milioane de doze de vaccin: Lupta cu pandemia o ducem în stilul nostru
Insecuritatea alimentară din Coreea de Nord
Coreea de Nord se confruntă cu cea mai gravă criză alimentară a sa din ultimul deceniu, după cum a evidențiat ONU într-un raport publicat în urmă cu câteva luni, iar Kim Jong-un se află în fața celei mai mari provocări interne de când a preluat puterea la sfârșitul anului 2011.
Potrivit Programului Alimentar Mondial al ONU, aproximativ 40% din populația Coreei de Nord este subnutrită, iar „nesiguranța alimentară și malnutriția sunt foarte răspândite în rândul populației”.
Mișcarea de a-și dezvălui problemele naționale ar putea reprezenta un mesaj trimis de liderul nord-coreean către administrația Biden pentru ca Washingtonul să acorde asistență umanitară prin intermediul organizațiilor internaționale, cum ar fi Programul Alimentar Mondial, potrivit cotidianului indian Hindustan Times.
Citește și: Coreea de Nord refuză ajutorul umanitar american despre care spune că e „o schemă politică sinistră”
Editor : Marco Badea
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News