Live

Kievul, atacat cu rachete rusești noaptea trecută: doi morți și mai mulți răniți

Data actualizării: Data publicării:
Pană de curent în Kiev. Foto: Profimedia Images

Rusia a lansat un atac aerian împotriva capitalei ucrainene Kiev, au declarat primarul oraşului şi oficiali ai administraţiei militare duminică dimineaţă, Administraţia militară de la Kiev a indicat pe Telegram că apărarea antiaeriană a fost activată.

ACTUALIZARE 07:46 Un bărbat de 35 de ani şi fiul acestuia de 4 ani au fost ucişi în noaptea de sâmbătă spre duminică de resturi de rachetă căzute în timpul unui atac rus asupra Kievului, au anunţat serviciile de urgenţă ucrainene, relatează AFP.

De asemenea, trei persoane au fost grav rănite după ce resturile au căzut pe un bloc de apartamente din cartierul Brovary, în suburbia de est a capitalei ucrainene, potrivit surselor citate.

O mare parte a ţării a fost sub alertă aeriană în cursul nopţii, în special Kievul, unde s-au auzit primele explozii sâmbătă seara.

Potrivit Telegram, administraţia militară de la Kiev a indicat că apărarea antiaeriană a fost activată.

Știrea inițială

Explozii au fost auzite în noaptea de sâmbătă spre duminică în centrul şi estul Kievului, în timp ce forţele aeriene ucrainene au anunţat că două rachete ruseşti se îndreptau spre capitală, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Unităţile de apărare aeriană intervin şi este în curs o alertă aeriană”, a scris pe Telegram primarul Kievului, Vitali Klitchko.

În ultimele zile, mulţi ucraineni au fost îngrijoraţi de un posibil atac aerian rusesc ca răspuns la incursiunea în curs în regiunea rusă Kursk.

Forţele aeriene ucrainene au semnalat, de asemenea, în jurul orei 22:00 sâmbătă (19:00 GMT), că mai multe regiuni ale ţării au fost vizate de o serie de atacuri cu drone.

Autorităţile ucrainene nu au anunţat încă pagube sau victime.

Ucraina este vizată în mod constant de atacuri cu rachete şi drone şi le cere aliaţilor săi occidentali furnizarea de mai multe sisteme de apărare antiaeriană.

Rusia duce lupte intense contra a mii de soldaţi ucraineni la circa 20 de kilometri în interiorul regiunii Kursk, după ce marţi forţe ucrainene au efectuat o ofensivă ce a luat prin surprindere armata rusă slab desfăşurată în zonă.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Alexandru Țiriac a intervenit și nu s-a ferit de cuvinte, după ce Ilie Năstase a spus că Ion Țiriac ”s-a internat” din cauza unei boli

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Primul stat care trimite trupe în ajutorul Rusiei. „Există zeci de nord-coreeni în spatele liniilor rusești”

Rusia avansează în patru zone din Donețk. Ucrainenii se retrag pe axa Pokrovsk

Rusia și-a rechemat ambasadorul din SUA. Putin a semnat decretul. „Urmează să preia postul o altă persoană"

Kadîrov spune că este ținta unei tentative de asasinat și a jurat „răzbunare de sânge”. Pe cine acuză că a dat ordinul să fie eliminat

Partenerii noștri