Live

Jumătate din avioanele de luptă ale flotei rusești de la Marea Neagră au fost eliminate în atacurile din Crimeea

Data actualizării: Data publicării:
Flota rusă din Marea Neagră a ajuns acum să funcționeze precum „o flotilă a pazei de coastă” care, din când în când, mai efectuează bombardamente.

Exploziile care au avut loc la baza aeriană Saki din peninsula Crimeea au scos din uz mai mult de jumătate din avioanele de luptă din dotarea flotei rusești de la Marea Neagră, potrivit unui oficial din Occident citat de Reuters.

Baza aeriană de lângă Novofedorivka de pe coasta de vest a peninsulei pe care Rusia a anexat-o în 2014 a fost în luna august ținta mai multor explozii.

Oficialul, care a vorbit sub protecția anonimatului, a spus că Ucraina realizează în mod constant „efecte cinetice” mult în spatele liniilor rusești și că acestea au un impact material asupra capacităților logistice ale armatei ruse și „un efect psihologic semnificativ asupra conducerii Rusiei”.

„Estimăm acum că evenimentele de la aerodromul Saki din 9 august au scos din uz peste jumătate din avionele de luptă ale aviației navale a flotei [rusești] de la Marea Neagră”, a spus oficialul.

Ministerul britanic al Apărării a anunțat pe 12 august că, în timp ce doar o fracțiune din flota aeriană a fost distrusă în explozie, capacitățile aeriene ale marinei rusești au fost serios degradate.

Oficialul a spus că flota de la Marea Neagră a Rusiei a ajuns acum să funcționeze precum „o flotilă a pazei de coastă” care, din când în când, mai efectuează bombardamente, adăugând că încercarea armatei ruse de a amenința Odesa cu un atac amfibiu a fost împiedicată.

În general, războiul este într-o fază în care aproape toate operațiunile militare stagnează, potrivit oficialului. „Niciuna dintre trupele celor două părți nu au destulă forță de luptă concentrată la sol pentru a afecta în vreun fel cursul războiului”.

În aceeași săptămână în care Putin l-a demis pe comandantul flotei rusești din Marea Neagră, înlocuitorul său a anunțat că aceasta urmează să primească 12 noi nave alături de aviaţie şi vehicule terestre în 2022.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vladimir Putin l-a primit pe premierul slovac Robert Fico la Kremlin

Vladimir Putin, reacție furioasă după atacul cu drone asupra orașului rus Kazan

Avertisment dur al Giorgiei Meloni: Rusia e o amenințare mai mare decât ne imaginăm. UE trebuie să fie pregătită

Criză în Abhazia. Liderul regiunii, care se plângea că Rusia i-a lăsat „în întuneric total”, spune acum că Putin i-a salvat

Partenerii noștri