Live

Joe Biden este „profund preocupat” de scurgerea documentelor secrete privind planurile Israelului de a ataca Iranul

Data publicării:
Joe Biden. Foto: Shutterstock

Preşedintele Joe Biden este „profund preocupat” de apariția în spațiul public a informaţiilor serviciilor secrete americane privind planurile Israelului de a ataca Iranul, afirmă un purtător de cuvânt de cuvânt de la Casa Albă.

Directorul de comunicaţii al Casei Albe, John Kirby, a declarat luni că nu se ştie exact cum au fost scurse aceste documente și că Departamentul american al Apărării investighează incidentul. Nu s-a stabilit încă cu certitudine dacă este vorba despre o scurgere de informaţii sau despre o piratare.

În prezent nu există indicii că şi alte documente de acest tip au fost scurse şi urmează a fi postate pe internet, notează dpa, potrivit Agerpres.

Preşedintele „rămâne profund preocupat de scurgerea de informaţii clasificate în domeniul public, acest lucru nu ar trebui să se întâmple şi este inacceptabil când se întâmplă”, a explicat Kirby.

„Aşa că este profund preocupat de acest lucru şi puteţi fi siguri că va monitoriza activ progresul eforturilor de investigaţie pentru a stabili ce s-a întâmplat”, a adăugat John Kirby.

O persoană familiarizată cu această chestiune, a cărei identitate a fost protejată de CNN, a confirmat autenticitatea documentelor, potrivit postului de televiziune. Potrivit portalului Axios, contul de Telegram care le-a postat publică cu regularitate conţinut pro-iranian.

În urmă cu două săptămâni, Gardienii Revoluţii din Iran a lansat circa 200 de rachete balistice asupra statului evreu. Israelul a anunţat că va retalia, dar nu se ştie nici modul, nici momentul în care acesta va lovi.

Documentele apărute în presă descriu pregătiri pe care Israelul pare să le facă pentru un atac asupra Iranului. Unul dintre documente, care spune că a fost compilat de Agenţia Naţională de Informaţii Geospaţiale, menţionează că planurile implică mutarea unor transporturi de muniție de către Israel.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cel puţin 13 morţi, printre care un copil, şi 57 de răniţi într-o lovitură israeliană lângă un spital din Beirut

Alertă la Tel Aviv. Hezbollah a atacat cu rachete mai multe baze israeliene cu doar câteva ore înainte de vizita lui Blinken în Israel

Moscova sărbătoarea cu șampanie victoria lui Trump, în 2016. Acum, oficialii ruși sunt mai reticenți. „Mulți au fost dezamăgiți” | BBC

Hamas va fi condus temporar de un comitet cu sediul în Qatar

Partenerii noștri