Live

Video&Foto JO 2024. Imagini impresionante de la ceremonia de deschidere de la Paris. Cum a arătat delegația României la parada de pe Sena

Data actualizării: Data publicării:
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Foto: Profimedia Images

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a început vineri seara și l-a prezentat pe fostul mare fotbalist francez Zinedine Zidane purtând torţa olimpică prin capitala Franţei. Spectacolul a continuat cu mai multe momente care au încântat publicul venit să privească festivitatea. 

În prezenţa preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, şi a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, defilarea delegaţiilor pe Sena a început cu o ambarcaţiune care transporta echipa Greciei, urmată de alta purtând echipa refugiaţilor.

Prima secţiune a spectacolului se numeşte „Enchanté”, formulă de bun venit în franceză, urmând să fie în total 12 astfel de tablouri, care vor evoca istoria, cultura, gastronomia sau spiritul francez, potrivit regizorului ceremoniei, Thomas Jolly, transmite Agerpres. 

Spectacolul a continuat cu Lady Gaga care a interpretat în franceză o melodie clasică „Mon truc en plume”, de Zizi Jeanmaire. Au urmat 80 de artişti de la Moulin Rouge, cu celebrul dans de cabaret French can-can.

 

S-au succedat în ordine tablourile Synchronicité (sincronicitate), Liberté (libertate), Egalité (egalitate), Fraternité (fraternitate).

În total, circa 6.800 de sportivi din cele 206 comitete olimpice naţionale traversează cei 6 km pe Sena, de la Pont d'Austerlitz până la Trocadero, la bordul a 85 de vase, în faţa a 320.000 de spectatori, pe o vreme închisă.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trei atentate au fost dejucate în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din Franța: cinci inculpați, printre care și un minor

Klaus Iohannis, gafă în discursul de la întâlnirea cu sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice

Soarta inelelor olimpice de pe Turnului Eiffel se transformă într-o luptă politică. „Nu a fost făcut pentru a atârna orice pe el”

Eduard Novak se retrage din sportul paralimpic și nu va mai concura la Paris: „Acest sport nu mai este pentru oamenii cu dizabilităţi”

Partenerii noștri