Live

Jimmy Carter, cel mai în vârstă fost președinte american, va împlini 100 de ani. Nepotul său a anunțat și cu cine va vota

Data actualizării: Data publicării:
Jimmy Carter, alături de soția sa, într-una dintre ultimele apariții publice, anul trecut. Foto: Profimedia

Jimmy Carter, cel mai în vârstă fost președinte al SUA în viață, își va sărbători cea de-a 100-a aniversare la 1 octombrie, scrie Daily Express.

Jason Carter, cel mai în vârstă dintre nepoții fostului președinte, a împărtășit o actualizare a stării de sănătate înainte de centenarul său - și a spus că bunicul său se simte bine și este „încântat” de alegeri. Dealtfel, tot nepotul său a mai dezvăluit că Jimmy Carter așteaptă cu nerăbdare să voteze pentru Kamala Harris, în alegerile de la 5 noiembrie.

Carter se află în îngrijire paliativă la domiciliul său din Plains, Georgia, din februarie 2023 și își va sărbători cea de-a 100-a aniversare pe 1 octombrie. „Se simte bine”, a declarat Jason pentru PEOPLE marți, la concertul aniversar «Jimmy Carter 100: A Celebration in Song».

Jason a adăugat că „a scăzut fizic și nu poate face prea multe singur, dar este implicat emoțional și încă are experiențe și râde, iubește”.

Remarcile sale vin după ce o paradă de membri ai familiei Carter, celebrități georgiene notabile și muzicieni s-au adunat la legendarul Fox Theater pentru a sărbători cea de-a 100-a aniversare a fostului președinte.

Foștii președinți Bill Clinton, George W. Bush și Barack Obama au făcut, de asemenea, apariții virtuale pentru a-l onora pe Carter. Președintele Joe Biden a oferit, de asemenea, salutările sale, amintind că a fost primul senator american care a susținut candidatura lui Carter la președinție și că l-a admirat pe fostul președinte „foarte mult”.

Donald Trump a fost singurul fost președinte care nu a participat la reuniune.

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu reacționează după ce Ciucă a spus că nu îl va numi premier. Ce spune despre scenariul ca Iohannis să fie șef de Guvern

„Se joacă cu focul”. Rusia amenință SUA să ţină cont de avertismentele Moscovei privind Ucraina

Armata israeliană a bombardat sute de ținte în Liban. SUA cer Hezbollah să înceteze cu „atacurile teroriste” împotriva Israelului

Statele Unite riscă să intre în „shutdown”, după ce Congresul a respins prelungirea bugetului federal

Partenerii noștri