Live

Jens Stoltenberg, declarații neașteptate despre invazia Rusiei în Ucraina: NATO putea face mai mult pentru a preveni războiul

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Jens Stoltenberg, secretar general al NATO / Sursa foto: Profimedia Images

NATO ar fi putut face mai mult pentru a încerca să prevină invazia Rusiei în Ucraina, în 2022, a declarat șeful NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu publicat sâmbătă, aproape de finalul mandatului său de secretar general al Alianței Atlanticului de Nord.

Acum oferim materiale militare într-un război, atunci am fi putut furniza materiale militare pentru a preveni războiul”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru săptămânalul german FAS, informează The Guardian.

Stoltenberg a subliniat reticența Organizației Tratatului Atlanticului de Nord de a furniza arme pe care Kievul le-a cerut înainte de invazia pe scară largă a Rusiei din cauza temerilor că tensiunile cu Rusia vor escalada.

După începerea războiului, Kievul, care nu este membru al NATO, a primit arme și muniții de la aliații săi după o ezitare inițială.

Stoltenberg, fost prim-ministru al Norvegiei și actual secretar general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, va renunța în octombrie din funcția sa la NATO, pe care o deține din 2014. Fostul premier olandez Mark Rutte a fost anunțat în iunie ca următorul șef al organizației.

În interviu, Stoltenberg a spus că încheierea războiului din Ucraina va fi posibilă doar la masa de negocieri.

Pentru a pune capăt acestui război, va trebui să existe din nou dialog cu Rusia la o anumită etapă. Dar trebuie să se bazeze pe puterea Ucrainei”, a spus el.

Stoltenberg a refuzat să confirme că va prelua de la diplomatul german Christoph Heusgen ca președinte al Conferinței de Securitate de la München după părăsirea NATO. El a spus că are „multe opțiuni” și că va locui la Oslo.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avioanele franceze Mirage destinate Ucrainei vor fi modificate pentru atac la sol

Noul submarin germano-norvegian de tip 212CD este atât de capabil, încât ambele țări vor creșterea producției

Rusia a încercat să răstoarne guvernul Armeniei, acuză Erevanul. Puciștii s-au pregătit într-o bază militară rusească

Muniție produsă în India ajunge în Ucraina prin intermediari din Europa, spre nemulțumirea Rusiei. Cum joacă Delhi la două capete

Partenerii noștri