Live

Israelul solicită livrarea celui de-al doilea sistem THAAD. „Unul nu este suficient”

Data publicării:
Primul sistem a asosit deja în Israel și este pe poziții. Foto: Profimedia

Oficialii israelieni au cerut Statelor Unite să desfășoare un al doilea sistem THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) în Israel pentru a consolida apărarea țării împotriva unor potențiale atacuri cu rachete iraniene, potrivit rapoartelor mass-media israeliene de vineri, scrie The Time of Israel.

Canalul 12 a subliniat necesitatea acestui sistem, în special în cazul în care Iranul răspunde la un posibil atac israelian.

La 13 octombrie, a fost confirmat faptul că secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a fost de acord să staționeze un sistem THAAD și un grup de militari americani în Israel. Pentagonul a declarat că această mișcare va spori capacitățile de apărare aeriană ale Israelului în urma atacurilor fără precedent cu rachete iraniene din 13 aprilie și 1 octombrie.

Primele componente ale sistemului THAAD au ajuns deja în Israel.

Israelul se confruntă cu o amenințare semnificativă din partea rachetelor balistice ale Iranului, care au capacitatea de a atinge teritoriul israelian și de a provoca daune infrastructurii critice și centrelor de populație.

Ca răspuns la aceste amenințări, Israelul a solicitat un al doilea sistem THAAD pentru a-și consolida apărarea și a-și spori capacitatea de a detecta, urmări și intercepta rachetele în timpul zborului.

Sistemul THAAD este recunoscut pentru precizia ridicată și capacitatea sa de a contracara amenințările complexe cu rachete balistice, oferind Israelului un nivel crucial de apărare împotriva potențialelor atacuri iraniene. Sistemul THAAD va permite Israelului să protejeze principalele situri strategice și zone civile, funcționând în același timp ca o componentă integrată a arhitecturii mai largi de apărare antirachetă a țării.

Citește și

Sistemele de rachete THAAD: scumpe și, totuși, controversate. Unde pe glob au fost desfășurate acestea de către armata SUA

Escaladarea situației din Orientului Mijlociu golește depozitele sistemelor de apărare aeriană ale Israelului


Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Momentul în care cea mai rapidă atletă din România a făcut comoție cerebrală, după ce a trecut linia de sosire

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reședința privată a premierului Netanyahu a fost ținta unui atac cu drone. Una a căzut în apropiere

Operație de prelevare de organe oprită pentru că pacientul „dădea prea multe semne de viață”

Primul mesaj al ayatollahului Ali Khamenei după uciderea liderului Hamas, Yahya Sinwar

Kamala Harris sau Donald Trump? Ce spun rezultatele ultimului sondaj. Care sunt „statele-cheie” esențiale pentru victoria democraților

Partenerii noștri