Live

Israelul nu poate confirma uciderea lui Hashem Safieddine, cel care ar fi trebuit să preia conducerea Hezbollah

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Israelul nu poate confirma dacă posibilul succesor al liderului Hezbollah care a fost ucis, Sayyed Hassan Nasrallah, este mort, a declarat luni un purtător de cuvânt al guvernului, în urma informațiilor potrivit cărora acesta a fost vizat de un atac aerian israelian săptămâna trecută, transmite Reuters.

Întrebat dacă Israelul poate confirma moartea lui Hashem Safieddine, purtătorul de cuvânt David Mencer a declarat într-un briefing online: „Nu avem încă această confirmare. Când va fi confirmată, când și cum, va fi pe site-ul IDF (armata israeliană).”

Un oficial Hezbollah a declarat duminică pentru Reuters că Israelul obstrucționează eforturile de căutare și salvare într-o zonă în care se crede că s-ar fi aflat Safieddine când Israelul a bombardat joi suburbiile sudice ale Beirutului.

Israelul a ucis o mare parte din comanda militară și conducerea superioară a Hezbollah în aproape un an de lupte care au început când gruparea teroristă a deschis un front în semn de solidaritate cu palestinienii, la o zi după atacul mortal al Hamas din 7 octombrie 2023 asupra sudului Israelului.

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost „pierdut” după loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Răsturnare de situație! Anunțul unui neurochirurg, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher: ”Nu e posibil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Încă 69 de români au fost evacuați din Liban. Anunțul oficialilor din Ministerul Afacerilor Externe

O companie aeriană interzice pagerele și stațiile walkie-talkie la bord, după ce mii de dispozitive au explodat în Liban

Hamas și Hezbollah au atacat Israelul, la un an de la masacrul din 7 octombrie. Cel puțin 10 persoane au fost rănite

Israelul comemorează masacrul Hamas din 7 octombrie cu ceremonii în toată țara. Luptele nu se opresc

Partenerii noștri