Live

Israelul cere sprijinul SUA „după ce atacă Iranul”

Data publicării:
Secretarul de stat american Antony Blinken (stânga) a discutat cu ministrul israelian Yoav Gallant despre situația din Orientul Mijlociu. Foto: Profimedia

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a afirmat marţi, în cursul unei întrevederi avute la Tel Aviv cu secretarul de stat american Antony Blinken, că ţara sa contează pe sprijinul SUA „după ce atacă Iranul” în represalii la atacul cu rachete al Republicii Islamice asupra Israelului la 1 octombrie.

În cursul întrevederii cu oficialul american „despre agresiunea iraniană şi activităţile teroriste ale Iranului prin intermediul reprezentanţilor săi în Orientul Mijlociu, ministrul israelian a subliniat importanţa ca Statele Unite să sprijine Israelul după ce acesta atacă Iranul”, se arată într-un comunicat al biroului său.

„Acest lucru va consolida descurajarea regională şi va slăbi «axa răului»”, notează sursa citată de AFP, potrivit Agerpres.

Secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns marţi în Israel, în prima escală a turneului său în mai multe ţări din Orientul Mijlociu în efortul de a obţine o încetare a focului în Gaza.

Turneul său continuă cu Iordania şi Qatar.

Vizita înaltului diplomat american este cea de-a 11-a în regiune de la atacul mişcării palestiniene islamiste Hamas din sudul Israelului din 7 octombrie anul trecut, care a declanşat războiul din Gaza, şi are loc în condiţiile în care armata israeliană şi-a intensificat campania în enclava palestiniană, precum şi în Liban, unde luptă împotriva miliţiei Hezbollah, susţinută de Iran.

Citește și: Aliații arabi ai Washingtonului colaborează cu Iranul pe măsură ce eforturile SUA de a stopa violențele din Orientul Mijlociu eșuează

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kim Jong Un s-a dus în inspecție la bazele de rachete balistice intercontinentale

Barack Obama a cântat rap la un miting de susținere a Kamalei Harris

SUA sunt îngrijorate de o ingerință rusă în turul doi al alegerilor din R. Moldova. Avertismentul secretarului de stat american

Donald Trump îl are de partea sa pe cel mai bogat om din lume. Care sunt interesele lui Elon Musk în acest tandem

Partenerii noștri