Live

Video Israelul are o nouă ipoteză privind incendiul din tabăra de refugiați de la Rafah: Un depozit de arme de care IDF nu știa

Data publicării:
45 de morți după ce israelienii au lovit o tabără din Rafah unde se adăposteau palestinieni. FOTO Profimedia Images

Armata israeliană investighează posibilitatea ca muniţia depozitată în apropierea unui complex din Gaza lovit duminică de un atac aerian israelian să fi luat foc, ducând la moartea a peste 40 de civili, a declarat marţi un purtător de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat marţi că încă nu este clar ce a declanşat incendiul devastator din oraşul Rafah, situat în sudul Fâşiei Gaza, dar a atras atenţia că specialiştii cred că încărcătura de 17 kilograme de muniţie folosită în atac este prea mică pentru a declanşa un incendiu atât de mare, scrie News.ro, preluând Reuters.

„Analizăm toate posibilităţile, inclusiv varianta ca armele depozitate într-un complex de lângă ţinta noastră, despre care nu ştiam, să se fi aprins în urma loviturii”, a declarat Hagari în cadrul unui briefing televizat, adăugând că imaginile de la incident arată că au existat explozii secundare în urma loviturii.

Incidentul, care a avut loc la doar câteva zile după ce Curtea Internaţională de Justiţie a ordonat Israelului să îşi oprească operaţiunea din Rafah, a declanşat indignarea internaţională, adâncind izolarea globală cu care se confruntă Israelul din cauza războiului din Gaza.

Hagari a spus că operaţiunea de duminică a vizat doi agenţi de rang înalt ai Hamas într-o incintă în care nu se aflau civili, dar „din cauza unor circumstanţe neprevăzute, un incendiu s-a declanşat, luând în mod tragic vieţile unor locuitori din Gaza aflaţi în apropiere”.

El a mai spus că au fost luate o serie de măsuri înainte de operaţiune pentru a evita victimele civile.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO S-a declanșat scandalul: ”Toată Germania se plânge”. Faza de la EURO 2024 care i-a scos din minți pe nemți

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Netanyahu a decis să trimită o delegaţie care să negocieze cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor

„Ultima dorință a fost să o revadă”. Mama unei ostatice israeliene a murit de cancer la câteva zile după ce fiica ei a fost salvată

Palestinienii fug din Khan Younis după ce au primit mesaje pe telefon de la armata israeliană și caută refugiu într-o zonă insalubră

Directorul spitalului al-Shifa şi "zeci de prizonieri" au fost eliberaţi de Israel (surse)

Partenerii noștri