Live

Israelul a ucis trei lideri ai Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei, într-un atac asupra Beirutului

Data actualizării: Data publicării:
Atacul a vizat etajul superior al unei clădiri de apartamente din cartierul Kola din capitala Libanului. Foto: Profimedia Images

O grupare militantă palestiniană a anunţat, luni, că trei dintre liderii săi au fost ucişi într-un atac israelian asupra Beirutului, primul în limitele oraşului, în condiţiile în care Israelul a escaladat ostilităţile împotriva aliaţilor Iranului din regiune, relatează Reuters.

Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (PFLP) a precizat că cei trei lideri au fost ucişi într-un atac care a vizat districtul Kola din Beirut.

Atacul a vizat etajul superior al unei clădiri de apartamente din cartierul Kola din capitala Libanului, au declarat martorii pentru Reuters.

Frecvenţa tot mai mare a atacurilor Israelului împotriva miliţiei Hezbollah din Liban şi a miliţiei Houthi din Yemen a provocat temeri că luptele din Orientul Mijlociu ar putea scăpa de sub control şi ar putea atrage Iranul şi Statele Unite, principalul aliat al Israelului.

PFLP este un alt grup militant care participă la lupta împotriva Israelului.

Israelul a lansat duminică raiduri aeriene împotriva miliţiei Houthi din Yemen şi a zeci de ţinte ale Hezbollah în Liban, după ce l-a ucis anterior pe liderul Hezbollah.

Ministerul Sănătăţii condus de Houthi a declarat că au fost ucise cel puţin patru persoane şi 29 au fost rănite în atacurile aeriene asupra portului Hodeidah din Yemen, despre care Israelul a spus că au fost un răspuns la atacurile cu rachete ale Houthi. În Liban, autorităţile au declarat că cel puţin 105 persoane au fost ucise duminică de raidurile aeriene israeliene.

Ministerul Sănătăţii din Liban a anunţat că peste 1.000 de libanezi au fost ucişi şi 6.000 au fost răniţi în ultimele două săptămâni, fără a preciza câţi au fost civili. Guvernul a declarat că un milion de persoane - o cincime din populaţie - şi-au părăsit locuinţele.

Intensificarea bombardamentelor israeliene în ultimele două săptămâni a provocat moartea unui număr de oficiali de rang înalt ai Hezbollah, inclusiv a liderului său Sayyed Hassan Nasrallah.

Israelul a promis să continue asaltul şi afirmă că doreşte să facă din nou zonele sale nordice sigure pentru locuitorii care au fost nevoiţi să fugă de atacurile cu rachete ale Hezbollah.

Dronele israeliene au survolat Beirutul în cea mai mare parte a zilei de duminică, iar exploziile puternice ale noilor atacuri aeriene au răsunat în jurul capitalei libaneze. Familiile strămutate şi-au petrecut noaptea pe bănci la Zaitunay Bay, un şir de restaurante şi cafenele.

Multe dintre atacurile Israelului au fost efectuate în sudul Libanului, unde Hezbollah, susţinut de Iran, îşi desfăşoară majoritatea operaţiunilor, sau în suburbiile sudice ale Beirutului.

Atacul de luni din cartierul Kola pare să fie primul atac în interiorul oraşului Beirut. Sirienii care trăiesc în sudul Libanului şi care au fugit de bombardamentele israeliene dormeau de câteva zile sub un pod din cartier, au declarat locuitorii din zonă.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

100.000 de persoane au fugit din Liban în Siria, după bombardamentele israeliene

Liderul Hamas din Liban a fost ucis, anunță organizația, în timp ce Israelul a reluat raidurile

Ce lideri Hezbollah au fost uciși până acum și cine îi va succeda lui Hassan Nasrallah

Israelul a lovit ținte din Yemen, în timp ce atacurile din Liban continuă

Partenerii noștri