Live

Israelul spune că a dejucat un complot cu bombă al ISIS care viza turnurile Azrieli din Tel Aviv

Data actualizării: Data publicării:
Turnurile Azrieli în atenția teroriștilor ISIS. Foto: Profimedia

Serviciile de securitate israeliene au anunțat că au dejucat un atac cu bombă planificat asupra turnurilor Azrieli din Tel Aviv de către o grupare afiliată ISIS, relatează CNN. Turnurile adăpostesc un mall uriaș  și birouri.

Azrieli Center  este un complex de trei zgârie-nori din Tel Aviv. La baza complexului se află un mare centru comercial, cu peste 300 de magazine. Complexul a fost proiectat de arhitectul israeliano-american Eli Attia. Cea mai înaltă clădire are 42 de etaje (spre comparație, Turnurile Gemene aveau 110 etaje).

Poliția israeliană și Agenția israeliană de securitate (ISA) au informat într-o declarație comună că cinci locuitori ai orașului Tayibe, situat la nord de Tel Aviv și aproape de Cisiordania, plănuiau atacul de câteva săptămâni.

O investigație secretă care a durat o lună a condus la arestarea celor doi lideri ai celulei, ambii având legături cu ISIS, au precizat poliția și ISA în declarația lor.

Poliția israeliană a raportat că suspecții plănuiau să călătorească în zonele de luptă ISIS din străinătate, să stabilească legături cu agenți străini și că au recrutat deja alți trei rezidenți israelieni.

În plus, poliția israeliană a declarat că, în timpul anchetei, autoritățile au descoperit că suspecții vizionaseră videoclipuri cu bombardamente în Siria și discutau despre cantitatea de material exploziv necesară pentru a distruge turnurile Azrieli din Tel Aviv.

Poliția a adăugat că a intervenit și a arestat grupul înainte ca planurile lor să se materializeze.

O înregistrare video a operațiunii de arestare, difuzată de poliția israeliană, arată cum soldații iau cu asalt o casă și arestează trei persoane. La sfârșitul videoclipului, o fotografie arată o mitralieră Uzi într-o pungă de plastic.

Deocamdată nu se știe dacă ISIS a revendicat complotul.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atac cu drone asupra Tel Aviv: un aparat de zbor fără pilot a fost interceptat, un altul s-a prăbușit

O femeie din Republica Moldova a murit în atentatul armat de la Tel Aviv

„Înfricoșător”/ „Nu se termină acum”. Locuitorii Israelului, alertați de valul de rachete de lansate de Iran

Reacția Casei Albe după atacul grupării Hezbollah care a vizat Tel Avivul

Partenerii noștri