Live

Israel a efectuat lovituri de răzbunare în Yemen, la 1.800 km distanță, după atacul houthi de la Tel Aviv. Trei persoane au murit

Data publicării:
Ministrul yemenit al sănătății a vizitat la spital victimele bombardamentelor israeliene. Sursă foto: Sba.ye

Atacurile aeriene israeliene asupra portului strategic al-Hudaydah din Yemen s-au soldat cu moartea a trei persoane, au anunţat duminică rebelii houthi, la două zile după un atac mortal cu dronă la Tel Aviv, efectuat de aceşti insurgenţi. Israelul a promis răzbunare în urma atacului de la Tel Aviv.

Avioane de război israeliene au bombardat sâmbătă portul al-Hudaydah, controlat de houthi, provocând un incendiu uriaş.

Agenţia de presă Saba, care este condusă de rebeli şi citează Ministerul Sănătăţii al acestora, a prezentat duminică un bilanţ de „trei martiri şi 87 de răniţi”, potrivit AFP, preluată de News.ro.

Aceste raiduri aeriene au avut loc la o zi după un atac cu dronă al houthi care a ucis o persoană la Tel Aviv, după ce a dejucat sistemul de apărare israelian.

Potrivit experţilor, acestea sunt primele lovituri anunţate de Israel împotriva Yemenului, o ţară săracă din Peninsula Arabică afectată de un război între rebelii houthi şi guvern, situată la aproximativ 1.800 de kilometri de Israel.

Susţinuţi de Iran, duşmanul de moarte al Israelului, rebeliii atacă de luni de zile nave despre care se crede că au legături cu Israelul în largul coastelor Yemenului şi au lansat rachete împotriva oraşelor israeliene, marea lor majoritate fiind interceptate.

Aceste ofensive au început la o lună după declanşarea războiului din Gaza, provocat de un atac fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas asupra Israelului, la 7 octombrie 2023.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Hezbollah și rebelii Houthi au atacat Israelul. O rachetă cu rază lungă de acțiune din Yemen a declanșat sirenele de raid aerian

Raiduri aeriene în Gaza. Israelienii au lovit o școală ONU și două case: cel puțin 34 de morți

Noi raiduri aeriene ale Israelului în Cisiordania: cel puțin cinci morți într-o lovitură asupra orașului Tubas

Israelul a mai ucis un comandant de top al grupării Hezbollah, după mai multe atacuri aeriene în sudului Libanului

Partenerii noștri