Live

Informații secrete din bazele de date ale statului, vândute unor clienți bogați. Procurorii din Milano au făcut arestări

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Poliția milaneză a plasat patru persoane în arest la domiciliu, și investighează alte zeci într-o anchetă privind un presupus acces ilegal al unei firme private de investigații la baza de date a autorităților statului, au declarat procurorii italieni, potrivit Politico.

În cadrul anchetei, procurorii au spus că investighează acuzațiile de implicare ale lui Leonardo Maria Del Vecchio, fiul regretatului fondator miliardar al Luxottica, și Matteo Arpe, fostul director executiv al companiei de credite Capitalia.

Unul dintre clienții care au solicitat astfel de informații este Enrico Pazzali, șeful Fondazione Fiera Milano, o fundație non-profit, au declarat procurorii în cadrul unei conferințe de presă.

Accesul la datele confidențiale a început în 2019 și a continuat până în martie 2024, arată un document al instanței văzut de Reuters. Anchetatorii presupun că informațiile au fost vândute clienților, sau folosite pentru a șantaja oameni de afaceri și politicieni, inclusiv pe fostul primar al Milanului, Letizia Moratti,

Procurorii din Milano susțin că agenția de investigații implicată este înregistrată în trei baze de date cheie: una care adună alerte cu privire la activități financiare suspecte, una folosită de agenția națională de impozitare cu tranzacții bancare ale cetățenilor, facturi de utilități, declarații de venit, precum și baza de date a investigațiilor poliției.

Potrivit documentelor procurorului, unul dintre suspecți, Nunzio Samuele Calamucci, avea „o cantitate imensă de date, egală cu cel puțin 15 teraocteți”.

Procurorul anti-mafia, Giovanni Melillo, a declarat în conferința de presă că acest caz a scos la iveală „o piață gigantică și alarmantă a datelor confidențiale”.

Editor : L.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vaticanul a trimis în SUA, ca orfani, copii italieni născuți în afara căsătoriei. Păcălea mamele și încasa bani frumoși

Haos provocat de un român, la Milano. Motivul pentru care „Gheorghe” a pus pe jar pompierii și poliția

Moartea unei românce, găsită pe un câmp lângă Roma, a pus pe jar autoritățile din Italia. Ce s-a întâmplat cu femeia

Scandal de nostalgie fascistă la Roma: guvernul lui Meloni, ținta criticilor pentru glorificarea soldaților lui Mussolini

Partenerii noștri