Live

Video Incidente violente în Franța după victoria în fața Marocului. Un băiat de 14 ani a fost ucis

Data actualizării: Data publicării:
Incidente grave pe străzile din Franța după victoria în fața Marocului. Foto: Twitter

Victoria Franței în fața Marocului în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar a fost sărbătorită în stradă de mii de francezi, dar au avut loc incidente soldate cu sute de arestări. Cel mai grav are legătură cu moartea unui adolescent, lovit de o mașină al cărei șofer a fugit. În Franţa, unde există o prezenţă semnificativă a marocanilor, guvernul a ordonat desfăşurarea a 10.000 de reprezentanţi ai forţelor de ordine în aşteptarea unor posibile tulburări, scrie Agerpres care citează EFE.

Prefectura departamentului Herault a explicat într-un comunicat că băiatul decedat fusese lovit de o maşină şi, deşi a fost transportat de urgenţă la spital, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i fi salvată viaţa.

Vehiculul incriminat a fost localizat în apropierea locului tragediei, iar şoferul acestuia, care nu s-a predat, este căutat de oamenii legii.

Au mai avut loc şi alte incidente mai puţin grave, în diferite oraşe. La Paris, unde oamenii legii au dislocat 2.200 de poliţişti şi jandarmi (5.000 în toată regiunea), aproximativ 25.000 de oameni s-au adunat în zona Champs-Elysees.

Potrivit ultimelor cifre ale autorităţilor, în capitală au fost efectuate 145 de arestări, inclusiv un grup de aproximativ 40 de persoane de extremă-dreapta, care au fost identificate în districtul 17 cu diverse arme albe, care sugerau că intenţia lor era de a provoca violenţe.

În restul ţării au fost înregistrate încă o sută de arestări. Printre aceştia, opt presupuşi membri ai extremei drepte din Lyon, unde au avut loc incidente în Piaţa Bellecour din centrul oraşului.

Editor : D.D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Președintele american Joe Biden a dezvăluit cu cine a urmărit semifinala dintre Franța și Maroc

Emmanuel Macron a lăsat summitul de la Bruxelles pentru semifinala Franței din Qatar

Partenerii noștri