Live

Video&Foto "Iadul pe pământ", noi bombardamente în Rafah. Debarcaderul SUA de 320 de milioane de dolari e rupt, palestinienii au rămas fără ajutor

Data actualizării: Data publicării:
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, acolo unde un oficial ONU spune că s-a dezlănțuit „iadul pe pământ”. FOTO: Profimedia Images

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, acolo unde un oficial ONU spune că s-a dezlănțuit „iadul pe pământ”. Au lansat rachete chiar în zona corturilor de refugiați de lângă Rafah și cel puțin 37 de palestinieni au murit în bombardamente. În aceeași zonă, acum câteva zile un raid a declanșat un incendiu în care au murit 45 de oameni. Iar atacurile au lovit zone unde armata nu ordonase evacuări. Apar noi probleme și pentru livrarea ajutoarelor pentru palestinienii înfometați. Pachetele americane sunt blocate, după ce debarcaderul pe care Statele Unite l-au construit temporar a fost rupt de marea agitată. Reparațiile vor dura cel puţin o săptămână, spune Pentagonul.

Astăzi Consiliul de Securitate al ONU se reunește din nou să voteze o rezoluție, pregătită de Algeria. "Va fi un text scurt și clar, pentru a opri masacrul din Rafah", a spus presei ambasadorul acestei țări.

Statele Unite "nu închid ochii" la victime, dar își mențin sprijinul pentru Israel, a transmis Casa Albă.

Debarcaderul temporar construit de SUA pentru transportul ajutorului umanitar pentru palestinienii rămași fără alimente de două săptămâni, va fi demontat  pentru a fi reparat, după ce a fost avariat de marea agitată și de vremea furtunoasă, a transmis Pentagonul. În urmă cu trei zile, patru ambarcaţiuni americane, folosite la debarcaderul provizoriu construit de SUA, au eşuat din cauza unei ”mări agitate”.

În următoarele două zile, debarcaderul va fi scos de pe plajă și trimis în orașul Ashdod din sudul Israelului, unde Comandamentul Central al SUA îl va repara, a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh. Ea a spus că reparațiile vor dura „cel puțin o săptămână”, iar apoi digul va trebui ancorat înapoi pe plaja din Gaza.

Debarcaderul, folosit pentru a transporta ajutoare umanitare care sosesc pe mare, este una dintre puținele soluții pentru ca alimentele gratuite și alte provizii să ajungă la palestinienii despre care ONU spune că sunt în pragul foametei din cauza războiului care durează deja de opt luni.

Secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, declara în 30 aprilie că debarcaderul va costa SUA aproximativ 320 de milioane de dolari.

Cele două puncte de trecere principale din sudul Gazei, Rafah din Egipt și Kerem Shalom din Israel, fie nu funcționează, fie sunt în mare parte inaccesibile pentru ONU din cauza luptelor din apropiere, în timp ce armatat Israelului înaintează în Rafah. Debarcaderul și cele două puncte de trecere din Israel, în nordul Gazei, sunt zonele pe unde a intrat în zona afectată de război cea mai mare parte a ajutorului umanitar din ultimele trei săptămâni.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat miercuri că a livrat materiale medicale Spitalului Al-Ahli din Gaza, aceasta fiind prima lor misiune în partea de nord a enclavei în ultimele două săptămâni, a declarat miercuri directorul general Tedros Ghebreyesus, citat de CNN.

Medicii de la Spitalul Al-Ahli au declarat pentru CNN că combustibilul primit va ajunge doar pentru 10 zile și că e nevoie de 100 de paturi, nu de 14 câte s-au dat.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

FBI avertizează cu privire la posibile amenințări înaintea comemorării atacurilor Hamas din 7 octombrie

Emmanuel Macron cere oprirea livrărilor de arme către Israel, dacă sunt folosite în Gaza

FOTO Israelul a lansat noi raiduri asupra Libanului. Clădiri întregi au fost doborâte la pământ în Beirut

Israelul îi avertizează pe libanezii care au fugit de teama atacurilor aeriene să nu se întoarcă acasă, pentru că urmează noi lovituri

Partenerii noștri