Live

Hezbollah susţine că a lansat zeci de rachete în nordul Israelului

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Gruparea teroristă Hezbollah a anunţat că a lansat, joi, zeci de rachete în nordul Israelului, ca răspuns la o lovitură în care au fost ucişi patru sirieni în sudul Libanului, primul atac al grupării libaneze de la asasinarea unuia din comandanţii săi militari, marţi seara, relatează AFP, citată de Agerpres.

Luptătorii Hezbollah „au lansat zeci de rachete de tip Katiuşa” împotriva kibbutz-ului Matzuva, a transmis mişcarea pro-iraniană într-un comunicat, „în ripostă la atacul inamicului israelian împotriva localităţii Chamaa în care au fost ucişi mai mulţi civili”.

Armata israeliană a anunţat că numeroase proiectile au traversat teritoriul israelian din Liban, adăugând că le-a interceptat pe unele dintre ele. La scurt timp după lansarea rachetelor, avioane israeliene au lovit locul „de unde au fost trase proiectilele în regiunea Yater”, în sudul Libanului, se arată în comunicat.

Ministerul libanez al sănătăţii a anunţat că patru sirieni au fost ucişi şi cinci libanezi răniţi într-o lovitură israeliană la Chamaa, în sud, unde au loc schimburi de focuri aproape zilnic între Hezbollah şi Israel de aproape zece luni.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a afirmat, joi, că Israelul trebuie să se aştepte la o „ripostă inevitabilă” din partea puternicei sale grupări după asasinarea comandantului şef militar Fuad Shukr, marţi, într-o suburbie a Beirutului şi după lovitura care i-a fost atribuită împotriva liderului politic al grupării palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Liderul Hezbollah spune că exploziile pagerelor sunt ”act de război”. El a vorbit despre ”dorința răniților de a se întoarce la luptă”

Bulgaria investighează o companie care ar avea legături cu vânzarea de pagere către Hezbollah. 1,6 milioane de euro, în vizor

„Închideți telefoanele acum!” Cum a transformat Israel războiul împotriva Hezbollah folosind „un cal troian modern”

Un israelian racolat de Iran a fost arestat sub acuzația de complot pentru asasinarea lui Netanyahu și a altor oficiali din Israel

Partenerii noștri