Live

Hezbollah a pierdut contactul cu omul care urma să preia conducerea grupării, după raidurile israeliene de vineri, care l-au vizat

Data publicării:
The head of Hezbollah's Executive Council Hashem Safieddine attends the funeral of members of the Shiite Muslim group in Beirut's southern suburbs on September 18, 2024.,Image: 912827053, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost „pierdut” după loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, potrivit AFP care citează un responsabil al mişcării libaneze, relatează Agerpres.

Întrebată cu privire la această informaţie, mişcarea pro-iraniană a afirmat că ea comunică prin intermediul „declaraţiilor oficiale” publicate de biroul său, fără a infirma sau confirma pierderea contactului cu Safieddine.

Responsabilul Hezbollah a declarat pentru AFP că „contactul cu Sayyed Safieddine a fost pierdut de la raidurile violente împotriva periferiei” sudice a Beirutului, bastion al mişcării, în cursul nopţii de joi spre vineri.

„Nu ştim dacă era prezent în locaţia vizată de raiduri şi nici cine era prezent cu el”, a adăugat el, sub protecţia anonimatului.

O altă sursă apropiată partidului a confirmat această informaţie: „partidul încearcă să ajungă la sediul care a fost vizat în subteran, dar Israelul efectuează sistematic noi raiduri pentru a încerca să împiedice orice eforturi ale salvatorilor”.

Potrivit acestei surse, Safieddine „era însoţit de Hajj Mortada, şeful serviciilor de informaţii ale Hezbollah”.

Hassan Nasrallah a fost asasinat pe 27 septembrie într-un raid israelian asupra periferiei sudice a Beirutului.

Vineri devreme, o sursă apropiată de Hezbollah a declarat că Israelul a efectuat în cursul nopţii 11 lovituri consecutive în suburbiile de sud ale Beirutului, cele mai violente de când Israelul şi-a intensificat campania de bombardamente săptămâna trecută.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

21 de morți după ce Israelul a atacat o moschee din Gaza. Explicația IDF

FBI avertizează cu privire la posibile amenințări înaintea comemorării atacurilor Hamas din 7 octombrie

Emmanuel Macron cere oprirea livrărilor de arme către Israel, dacă sunt folosite în Gaza

FOTO Israelul a lansat noi raiduri asupra Libanului. Clădiri întregi au fost doborâte la pământ în Beirut

Partenerii noștri