Live

Hassan Jaafar al-Qasir, ginerele liderului Hezbollah Hassan Nasrallah, a fost ucis în Siria, într-un raid israelian asupra Damascului

Data publicării:
Hassan Jaafar al-Qasir, ginerele fostului lider Hezbollah Foto via Twitter

Patru persoane au fost ucise miercuri, inclusiv ginerele liderului Hezbollah Hassan Nasrallah, într-un raid israelian care a vizat cartierul Mazzé din Damasc pentru a doua zi consecutiv, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH), transmite News.ro.

Un raid israelian a vizat un apartament dintr-o clădire rezidenţială din cartierul Mazzé, frecventat de lideri ai Hezbollah-ului libanez şi ai Gărzilor Revoluţionare Iraniene, ucigând patru persoane: ginerele lui Hassan Nasrallah, Hassan Jaafar al-Qasir, o tânără, un membru al Hezbollah şi o persoană neidentificată, a precizat ONG-ul.

O sursă apropiată Hezbollah a declarat pentru AFP că Hassan Jaafar al-Qasir era fratele lui Jaafar al-Qasir, responsabil cu transferul de arme din Iran către Liban, pe care Israelul a anunţat că l-a ucis marţi într-o lovitură asupra suburbiilor sudice ale Beirutului.

O sursă militară siriană, citată de agenţia oficială de presă siriană Sana, a declarat că „inamicul israelian a efectuat un atac aerian... vizând o clădire rezidenţială din cartierul Mazzé din Damasc”.

„Trei civili au fost ucişi şi alţi trei au fost răniţi”, a precizat agenţia, care a raportat, de asemenea, „pagube materiale la proprietăţile private din jurul spaţiilor”.

Clădirea vizată se află la aproximativ 500 de metri de locul unui raid care a vizat două microbuze care transportau pasageri în zorii zilei de marţi, ucigând şase persoane: trei civili, inclusiv un jurnalist, şi trei luptători din facţiunile pro-iraniene, inclusiv un membru al Hezbollah.

Cartierul de lux Mazzé găzduieşte misiuni diplomatice şi birouri ONU.

De la izbucnirea războiului civil în Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de raiduri asupra ţării, vizând armata siriană şi grupările pro-iraniene, inclusiv Hezbollah, desfăşurate în sprijinul forţelor guvernamentale.

Autorităţile israeliene comentează rar aceste atacuri, dar susţin că nu vor permite Iranului, duşmanul său declarat, să îşi extindă prezenţa în Siria.

Atacurile s-au intensificat în ultimele zile, în special la frontiera dintre Liban şi Siria, unde zeci de mii de persoane care fugeau de bombardamentele israeliene din Liban au trecut în Siria.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un general NATO dezvăluie cât de avansat e programul iranian de înarmare. „Au peste 3.000 de rachete balistice”

„Statele arabe din Golf susțin Palestina, însă nu s-ar supăra să vadă Israelul confruntând Iranul”

Libanezii spun că liderul Hezbollah își dăduse acordul pentru încetarea focului înainte de a fi ucis de Israel

Atac cu drone asupra Tel Aviv: un aparat de zbor fără pilot a fost interceptat, un altul s-a prăbușit

Partenerii noștri