Live

Hamas anunță oprirea negocierilor pentru un armistițiu în Gaza

Data actualizării: Data publicării:
Palestinienii susțin că un atac israelian care a vizat un lider Hamas a provocat moartea a 92 de persoane într-o tabără din Gaza. Foto: Profimedia Images

Hamas a decis să oprească negocierile privind încetarea focului în Fâşia Gaza la o zi după ce un atac israelian l-a vizat pe şeful său militar, care „este bine”, au declarat duminică pentru AFP doi înalţi oficiali ai mişcării islamiste palestiniene, informează Agerpres.

Anunţul survine după ce Hamas a declarat că loviturile israeliene de sâmbătă au ucis 92 de palestinieni în tabăra al-Mawasi pentru persoane strămutate în sudul teritoriului, lângă Khan Younis, şi, potrivit apărării civile, au făcut 20 de morţi în tabăra de refugiaţi Al-Shati din oraşul Gaza (nord).

La rândul său, Israelul a declarat că a vizat doi lideri Hamas de rang înalt, Mohammed Deif şi Rafa Salama, respectiv şeful aripii militare şi comandantul Hamas de la Khan Younis, în zona Khan Younis, prezentaţi drept „doi organizatori ai masacrului din 7 octombrie”, data atacului din Israel al mişcării islamiste, care a declanşat războiul din Gaza.

„Atacul a fost efectuat într-o zonă împrejmuită gestionată de Hamas unde, potrivit informaţiilor noastre, nu existau civili”, a declarat armata israeliană, estimând că „majoritatea victimelor erau terorişti”.

Duminică, un înalt oficial Hamas a informat AFP despre decizia mişcării de a opri negocierile pentru încetarea focului, denunţând „lipsa de seriozitate” şi „masacrele” israeliene „împotriva civililor neînarmaţi„.

„Şeful biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a informat într-o serie de apeluri mediatorii şi părţile interesate regionale” cu privire la decizie, a adăugat el.

Un alt lider palestinian de rang înalt a anunţat că şeful său militar, Mohammed Deif, este în viaţă. „Este bine şi supraveghează direct operaţiunile Brigăzilor al-Qassam (ramura armată a Hamas - n.r.) şi rezistenţa”, a spus el sub condiţia anonimatului.

Vineri seara, premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că nu există „nicio certitudine” că Mohammed Deif şi Rafa Salama au fost „eliminaţi”.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Hezbollah și rebelii Houthi au atacat Israelul. O rachetă cu rază lungă de acțiune din Yemen a declanșat sirenele de raid aerian

Economia din Gaza este în cădere liberă după 11 luni de război, crede ONU

Raiduri aeriene în Gaza. Israelienii au lovit o școală ONU și două case: cel puțin 34 de morți

Noi raiduri aeriene ale Israelului în Cisiordania: cel puțin cinci morți într-o lovitură asupra orașului Tubas

Partenerii noștri