Live

Grupul eurosceptic ECR, care include AUR și partidul Giorgiei Meloni, a depășit Renew și a devenit a treia forță politică din PE

Data publicării:
ECR a obținut locul trei în PE după alegerile europarlamentare din iunie. Foto: Profimedia Images

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) a ajuns a treia cea mai mare formațiune politică din Parlamentul European după alegerile europene de acum două săptămâni, depășind formațiunea Renew a președintelui Emmanuel Macron, relatează Politico.

ECR, gruparea politică formată din partide eurosceptice de dreapta și de extremă dreapta, are 83 de mandate din 720 în Parlamentul European.

Grupul Renew, în prezent parte din coaliția majoritară actuală, are 80, însă ar urma să obțină noi membri în urma negocierilor cu europarlamentarii Volt, iar dacă negocierile vor avea succes, ar putea să ajungă la 85 de mandate.

ECR se descrie ca fiind o „o forță politică constructivă de centru-dreapta”. În cadrul grupului sunt reunite forțe politice ale dreptei democratice – precum partidul prim-ministrului ceh, dar și partide extremiste precum partidul AUR din România sau Vox din Spania.

Partidul neo-fascist al Giorgiei Meloni este, de asemenea, parte a acestei formațiuni europene. Printre europarlamentarii afiliați sunt și câțiva extremiști francezi, precum Marion Marechal Le Pen, nepoata Marinei Le Pen, separată și de RN dar și de Recucerirea lui Zemmour.

Ultima oară când ECR a avut o influență atât de mare a fost înainte de Brexit, când prezența conservatorilor britanici îi creștea puternic numărul de mandate.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Macron i-a numit „complet idioţi” pe liderii unei ţări, declanșând un conflict diplomatic. De la ce a pornit scandalul

Parlamentul European a validat-o pe Roxana Mînzatu ca vicepreşedinte al Comisiei Europene

Ungaria se anunță pregătită să renunțe la petrolul rusesc. Care e însă prețul pe care UE ar trebui să-l plătească

Parlamentul European a ajuns la un acord politic pentru aprobarea noii echipe a Comisiei Europene. Când va fi validarea

Partenerii noștri