Live

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul cu cuțit din Germania, în care trei persoane au murit

Data actualizării: Data publicării:
ISIS a spus că atacul a fost comis de unul dintre membrii săi „pentru a răzbuna musulmanii din Palestina şi de pretutindeni”. Foto: Profimedia Images

Gruparea Stat Islamic a revendicat sâmbătă atacul cu cuţit comis în oraşul Solingen din vestul Germaniei, soldat cu trei morţi, relatează Reuters, preluată de news.ro.

Gruparea militantă a precizat într-un comunicat pe contul său Telegram că atacul a fost comis de unul dintre membrii săi „pentru a răzbuna musulmanii din Palestina şi de pretutindeni”.

Acesta nu a furnizat dovezi pentru afirmaţia sa şi nu este clar cât de strânsă ar fi fost orice relaţie între atacator şi Stat Islamic.

Poliția germană a arestat sâmbătă un adolescent de 15 ani, bănuit de implicare în sângerosul atac de la festivalul de muzică de la Solingen, unde trei persoane au fost înjunghiate mortal și alte patru grav rănite, informează BBC. Băiatul arestat de poliție nu e considerat principalul suspect dar polițiștii cred că acesta știa dinainte de atac. De asemenea, polițiștii germani au precizat, într-o conferință de presă, că nu exclud ipoteza unui atentat terorist.

Trei persoane au fost ucise şi patru au fost grav rănite vineri seară, de un bărbat care a înjunghiat trecători la întâmplare la un festival din oraşul Solingen, din vestul Germaniei. Poliţia a spus că a desfăşurat un „contingent mare”, inclusiv un elicopter, pentru a-l căuta pe agresorul care a fugit de la faţa locului.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Un candidat la primărie din Brazilia a ajuns la spital după ce rivalul său l-a atacat cu un scaun în timpul unei dezbateri televizate

Raport: UE ar trebui să emită datorii comune pentru a-și finanța apărarea aeriană / Inițiativa Germaniei a fost semnată de 21 de țări

Un muncitor român a murit în timpul testării unui montagne-russe pentru Oktoberfest, la Munchen. Tânărul avea 20 de ani

Partenerii noștri