Live

Giorgio Armani vrea să se pensioneze. Când ar urma să se retragă creatorul de modă în vârstă de 90 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Giorgio Armani, creator de modă FOTO: Profimedia

Giorgio Armani intenționează să se retragă din activitate în următorii doi sau trei ani, a declarat acesta într-un interviu, potrivit Agerpres, care citează Reuters. Creatorul de modă a împlinit în luna iulie 2024 vârsta de 90 de ani.

„Îmi pot da încă doi sau trei ani în fruntea companiei. Nu mai mult, ar fi negativ", a declarat creatorul de modă pentru cotidianul italian Corriere della Sera, potrivit Agerpres.

Creatorul de modă a fost foarte rezervat până în prezent în legătură cu planurile de succesiune ale companiei pe care a înființat-o în 1975. Giorgio Armani a dezvăluit că are parte de nopți de neliniște, în care visează la un viitor în care „nu mai trebuie să fiu eu cel care spune da sau nu”.

De asemenea, acesta a declarat că a fost vizat de câteva abordări „puțin mai insistente ca de obicei” din partea unor potențiali investitori externi în compania sa. Însă, a punctat că „pentru moment , nu văd nicio posibilitate”.

De-a lungul timpului au existat speculații referitoare la viitorul pe termen lung al „imperiului” Armani, asta în contextul în care creatorul de modă nu are copii cărora să le transmită moștenirea. În interviul acordat pentru Corriere della Sera, Giorgio Armani a declarat că a "construit un fel de structură, un proiect, un protocol" pentru a-şi reglementa succesiunea, fără a oferi însă alte detalii.

Reuters a relatat încă de anul trecut despre un document deținut de un notar din Milano, care ar stabili viitoarele principii de conducere pentru cei care vor moșteni companie și despre un alt document, care ar detalia aspecte precum protejarea locurilor de muncă în cadrul companiei.

Potrivit Agepres, presa din Italia se așteaptă că lista moștenitorilor celebrului creator de modă ă îi includă pe sora acestuia, alţi trei membri ai familiei Armani care lucrează în cadrul companiei, colaboratorul şi partenerul său de lungă durată Pantaleo Dell'Orco şi o fundaţie de caritate.

Editor : Andreea Rubica

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Țiriac a vrut să investească 100.000.000 €, dar i-au spus ”NU”! Miliardarul a luat o decizie radicală: ”Nu mă mai prindeți”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mario Iorgulescu scapă de acuzația de omor. Magistrații au schimbat încadrarea faptei, ceea ce îi garantează o pedeapsă mai mică

Italia acuză Israelul de posibile „crime de război”, după atacuri „repetate” asupra forţelor ONU de menţinere a păcii din Liban

Italia anunță că va găzdui o conferință privind reconstrucția Ucrainei

O româncă, vedetă pe OnlyFans, este acuzată de evaziune în Italia. Datorează Fiscului 1,5 milioane de euro

Partenerii noștri