Live

Germania desfășoară de astăzi primul sistem de apărare antiaeriană IRIS-T, care va funcționa alături de sistemele Patriot

Data actualizării: Data publicării:
Prima baterie IRIS-T devine funcțională de astăzi, în apropiere de Hamburg. Foto: Profimedia

Cancelarul german Olaf Scholz şi ministrul apărării, Boris Pistorius, vor asista miercuri la punerea în serviciu de către Bundeswehr a primului sistem de apărare antiaeriană IRIS-T SLM, la Todendorf, în landul nordic Schleswig-Holstein (la nord de Hamburg), informează Agerpres.

Guvernul german a livrat deja patru astfel de sisteme antiaeriene către propria sa armată și le va folosi alături de sistemele patriot, cumpărate de la Americano. Alte trei sisteme IRIS-T SLS au fost donate Ucrainei, unde şi-au dovedit deja eficienţa împotriva atacurilor cu drone şi rachete de croazieră.

Noul sistem de armament va deveni o componentă centrală a sistemului de apărare Scutul Aerian European (European Sky Shield), iniţiat de Germania, prin suplimentarea sistemelor Patriot existente..

Un centru de instruire se află în prezent în construcţie la Todendorf, unde sunt deja instruiţi soldaţi ucraineni, adaugă dpa.

Sistem IRIS-T Foto: Profimedia

Cu sisteme IRIS-T va fi dotată și armata bulgară, care a făcut această alegere în primul rând din considerente financiare și nu numai. De ce investește Bulgaria în IRIS-T și nu în sistemele Patriot poți vedea mai jos:

De ce Bulgaria va comanda sisteme de apărare germane IRIS-T SLM în locul popularelor Patriot. Decizia are legătură și cu România

Totodată, Germania va continua și achiziția de sisteme Patriot, în care va investi 5 miliarde de dolari.
Știrea pe larg mai jos:

Germania cumpără din Statele Unite sisteme Patriot în valoare de 5 miliarde de dolari


 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Salarii mici și ore nesfârșite de lucru în condiții extreme. Cum arată o zi din viața muncitorilor de la ferme în Germania

Lidera unui partid prorus din Germania dă peste cap planurile lui Scholz. „De la reunificarea din '90, nu a fost o amenințare mai mare”

Cum arată o zi de lucru la frontierele Germaniei. Decizia radicală luată de Berlin pentru a respinge imigrația ilegală

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Partenerii noștri