Live

Frontiera dintre SUA şi Mexic este cea mai periculoasă rută terestră din lume pentru migranți. Peste 660 de oameni au murit anul trecut

Data actualizării: Data publicării:
Frontiera dintre Statele Unite şi Mexic a fost „cea mai periculoasă rută migratorie terestră din lume” în 2022. FOTO: Shutterstock

Frontiera dintre Statele Unite şi Mexic a fost „cea mai periculoasă rută migratorie terestră din lume” în 2022, cu 686 de morţi sau dispăruţi raportaţi, potrivit unui raport al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) publicat marţi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Această cifră reprezintă aproape jumătate din cei 1.457 de migranţi morţi şi dispăruţi înregistraţi pe continentul american pentru 2022, anul cu cele mai multe decese de la debutul în 2014 al Proiectului OIM privind Migranţii Dispăruţi, potrivit sursei citate.

„În 2022 au fost înregistrate 668 de decese în rândul migranţilor (100 de femei, 454 de bărbaţi, 31 de minori şi 83 de sexe şi vârste nedeterminate) la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic”, se arată în raportul anual.

Deşi numărul deceselor a scăzut cu 8% faţă de 2021, bilanţul pentru 2022 „este probabil mai mare decât arată informaţiile disponibile”, din cauza lipsei cifrelor oficiale de la statul vecin Texas şi de la agenţia mexicană de căutare şi salvare.

Înecul și accidentele rutiere, printre principalele cauze ale deceselor migranților de-a lungul graniţei dintre SUA şi Mexic

Principalele cauze ale deceselor migranţilor de-a lungul graniţei dintre SUA şi Mexic sunt înecul (212), accidentele rutiere sau decesele din cauza transportului nesigur (71), condiţiile meteorologice extreme şi lipsa de adăpost, hrană şi apă (156).

Aproape jumătate (307) dintre decese au avut loc în deşerturile Sonora şi Chihuahua. În comparaţie, 212 migranţi şi-au pierdut viaţa în deşertul Sahara în 2022, deşi OIM avertizează că nu dispune de cifre complete.

În America de Nord, ţările cu cele mai multe decese pe rutele migratorii sunt Mexic, Guatemala şi Cuba, spune OIM.

„Aceste cifre alarmante reamintesc clar nevoia că statele să ia măsuri ferme”, a declarat Michele Klein Solomon, director regional al OIM pentru America de Nord, America Centrală şi Caraibe, citată în comunicat.

Potrivit raportului, „una dintre cele mai îngrijorătoare tendinţe actuale este creşterea numărului de decese pe rutele migratorii din Caraibe, cu 350 de decese înregistrate în 2022, faţă de 245 în 2021”.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cum a reacționat românul trecut pe la Inter și Milan când a aflat cu ce se ocupă soția lui: ”Nu este nimic greșit”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția lui Donald Trump după atacul din New Orleans: SUA sunt „bătaia de joc a lumii”

Uniunea Europeană vrea să accelereze deportarea migranţilor ilegali. „Există un impuls în acest moment”, spune premierul suedez

Filmul atacului din New Orleans. Ce făcea suspectul cu o zi înainte de masacru. FBI: „A fost sută la sută inspirat de ISIS”

Departamentul de Securitate Internă din SUA avertizase luna trecută cu privire la posibile atacuri cu mașină în timpul sărbătorilor

Partenerii noștri