Live

FOTO Israelul a lansat noi raiduri asupra Libanului. Clădiri întregi au fost doborâte la pământ în Beirut

Data actualizării: Data publicării:
Distrugeri în urma loviturilor israeliene în Liban. Foto: Profimedia

Israelul a continuat sâmbătă loviturile aeriene asupra mai multor ținte din Liban. Armata israeliană a anunțat că a distrus mai multe depozite de arme și tuneluri ale Hezbollah în regiunea de graniță. De asemenea, raidurile au distrus și mai multe clădiri din sudul Beirutului, relatează CNN.

Este vorba despre mai multe instalații de depozitare a armelor și tuneluri ale Hezbollah din regiunea de frontieră din sudul Libanului, unde armata israeliană desfășoară și o operațiune terestră.

Forțele de Apărare Israeliene au precizat că soldații efectuează raiduri concentrate asupra unor elemente de „infrastructură teroristă” atât la suprafață, cât și sub pământ.

Potrivit IDF, țintele, ascunse în zone muntoase, foarte populate, includ depozite de arme, posturi de observare și puncte de lansare de rachete.

De asemenea, raiduri aeriene israeliene au lovit sâmbătă suburbiile de sud ale Beirutului. Echipele CNN au văzut coloane mari de fum întunecat ieșind din zonă, în timp ce Agenția Națională de Știri din Liban (ANN) a relatat, de asemenea, despre noi lovituri israeliene.

Potrivit ANN, patru spitale din sud au fost complet scoase din funcţiune după atacurile din ultima săptămână şi au fost evacuate: spitalul guvernamental din Meiss al Jabal şi alte două din Bint Jbeil  - toate acestea fiind situate în oraşe apropiate de graniţa cu Israelul şi fiind afectate de atacuri.

Al patrulea spital închis în sud a fost Marjayoun, o zonă situată mai la nord de linia de demarcaţie, dar care a fost grav afectată în ultimele zile. Al cincilea spital care a fost evacuat a fost Centrul Medical Sfânta Tereza, situat într-o zonă din suburbiile sudice ale Beirutului care a fost din nou puternic bombardată vineri.

Hezbollah, care funcţionează ca o miliţie, dar este şi un partid politic libanez, este implicat în administrarea a numeroase spitale din întreaga ţară.

Campania militară a Israelului în Gaza, declanşată de atacurile fără precedent ale Hamas din 7 octombrie 2023, a fost însoţită de aproape un an de ciocniri transfrontaliere cu Hezbollah în Liban, care acţionează în solidaritate cu Hamas.

Conflictul s-a extins acum în Liban, unde violenţele au atins un nivel fără precedent în urmă cu aproximativ zece zile, când forţele israeliene au lansat o campanie masivă de bombardamente vizând miliţia susţinută de Iran, dar care a distrus totodată oraşe şi sate întregi. În ultima săptămână, Dahye a fost aproape zilnic ţinta unor valuri intense de lovituri aeriene.

De la începutul ostilităţilor, atacurile israeliene au ucis aproape 2.000 de persoane şi au forţat 1,2 milioane să îşi părăsească locuinţele, în special în sudul şi estul Libanului.

Rachete interceptate peste nordul Israelului

La rândul său, Hezbollah a declarat că a vizat o bază aeriană din apropierea orașului Haifa, din nordul Israelului.

IDF spune că au fost identificate două proiectile care au ajuns pe teritoriul israelian din Liban.

Unul dintre acestea a fost interceptat de forțele aeriene israeliene, iar celălalt a căzut într-o zonă nepopulată, potrivit IDF.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Israelul îi avertizează pe libanezii care au fugit de teama atacurilor aeriene să nu se întoarcă acasă, pentru că urmează noi lovituri

Explozii puternice în sudul Beirutului. Un lider al Hamas a fost ucis într-un atac asupra unei tabere de refugiaţi din Liban

După ce a atacat Israelul cu sute de rachete, Iranul afirmă că vrea armistițiu „simultan” în Liban și Fâșia Gaza

Iranul știe ce obiectiv va ținti în Israel, dacă acesta îl va mai ataca. „În caz că regimul sionist comite vreo greşeală, vom acționa”

Partenerii noștri