Live

Fostul premier libanez Salim Hoss a murit la vârsta de 94 de ani

Data publicării:
Salim Hoss FOTO Facebook/Dr. Salim El Hoss

Salim Hoss, fost prim-ministru libanez, a murit la vârsta de 94 de ani. Anunțul privind moartea sa a fost făcut de actualul premier din Liban, care l-a descrie pe Hoss drept „conștiința Libanului”, potrivit Agerpres, care citează AFP.

„A murit în cel mai dificil şi delicat moment, în care Libanul are nevoie de conştiinţa sa, de simţul său naţional (...), de înţelepciunea sa (...) şi de buna sa gestionare a afacerilor publice", a anunțat premierul Najib Mijati, într-un comunicat, potrivit sursei citate.

Salim Hoss a condeus mai multe guverne în perioade dificile ale războiului libanez, în perioada 1975-1990, în special la sfârștul anilor 1980, într-o perioada în care Libanul nu avea un președinte.

Potrivit sursei citate, Salim Hoss a pozat întotdeauna ca un om stat atașat de instituții și a rupt tradiţia clientelismului într-o ţară în care afilierile comunitare şi politice au adesea prioritate faţă de loialitatea naţională.

Salim Hoss s-a născut în anul 1929, într-o familie a burghezei musulmane sunnite din Beirut. Acesta a rămas orfan la vârsta o fragedă și a obținut un doctorat în economie și management la Universitate Indiana din Statele Unite ale Americii.

Editor : Andreea Rubica

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Întoarcerea locuitorilor din nordul Israelului la casele lor este acum obiectiv de război, anunță cabinetul lui Netanyahu

Doliu în handbalul românesc: A murit Valentin Samungi, fost component al formației care a câștigat titlul mondial în 1970

Israelul a mai ucis un comandant de top al grupării Hezbollah, după mai multe atacuri aeriene în sudului Libanului

Indiciul că lidera de facto a extremei drepte din Franța, Marine Le Pen, este dispusă la colaborare cu noul prim-ministru francez

Partenerii noștri