Live

Forțele armate iordaniene au doborât o dronă care încerca să traverseze teritoriul regatului

Data actualizării: Data publicării:
Dronă kamikaze. Foto- Profimedia Images

Forțele armate iordaniene însărcinate cu paza frontierei au zădărnicit o tentativă a unei drone de a traversa teritoriul regatului, a declarat marți agenția de presă de stat iordaniană Petra, fără a clarifica direcția din care venea drona. Informația a fost furnizată de o sursă din cadrul armatei, scrie Reuters.

Petra a citat, de asemenea, sursa ca afirmând: „Facem față cu fermitate diferitelor amenințări la frontierele regatului”.

Iordania se învecinează cu Siria și Irak - ambele țări în care operează forțe proxy iraniene - și, de asemenea, este vecină cu Israelul și cu Cisiordania ocupată de Israel.

Declarația iordaniană a venit la scurt timp după ce gruparea libaneză Hezbollah a acuzat Israelul că a detonat sute de pagere în Liban, omorând cel puțin nouă persoane și rănind alte aproape 3.000, inclusiv pe emisarul Iranului la Beirut. Hezbollah a promis că Israelul va plăti pentru acțiunile sale.

În aprilie, regatul iordanian a doborât drone iraniene care survolau Israelul.

Mai recent, la început de septembrie, un bărbat înarmat din Iordania a ucis trei israelieni la punctul de trecere a frontierei Allenby Bridge din Cisiordania ocupată, înainte ca forțele de securitate să îl împuște mortal.

 

Editor : M.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scene dramatice de pe frontul ucrainean: militarii ruși trag disperați într-o dronă care lansează termit incendiar asupra lor

Războiul dronelor. Ucrainenii au devenit atât de buni piloți, încât doboară dronele rușilor folosind doar telecomanda

În ce condiții poate fi acum doborâtă o dronă care intră în spațiul aerian al României. Ședință pentru modificarea legii, în Parlament

Ucraina scoate la luptă Văduva Neagră, drona din producția internă. A fost aprobată pentru uz militar

Partenerii noștri