Live

Explozii puternice în sudul Beirutului. Un lider al Hamas a fost ucis într-un atac asupra unei tabere de refugiaţi din Liban

Data actualizării: Data publicării:
Explozii puternice în sudul Beirutului. Foto: Profimedia

O serie de explozii puternice s-au auzit în sudul capitalei libaneze Beirut la primele ore ale zilei de sâmbătă, în urma atacurilor aeriene israeliene, relatează The Guardian. De asemenea, un lider al aripii armate a Hamas a fost ucis, potrivit News.ro.

Armata israeliană a emis anterior ordine de evacuare pentru părţi din suburbiile de sud ale capitalei Libanului. Prima alertă a avertizat locuitorii dintr-o clădire din cartierul Burj al-Barajneh, iar a doua într-o clădire din cartierul Choueifat. A treia alertă a menţionat clădiri din Haret Hreik, precum şi Burj al-Barajneh.

Imaginile distribuite de agenţiile de presă arată fum gros care se ridică peste Dahieh, aproape de aeroport.

De asemenea, Saeed Atallah , un lider al aripii armate a Hamas, brigăzile al-Qassam, a fost ucis împreună cu trei membri ai familiei într-un atac israelian asupra unei tabere de refugiaţi palestinieni din oraşul Tripoli , din nordul Libanului, a anunțat sâmbătă presa afiliată Hamas.

Pe de altă parte, mişcarea armată Hezbollah a anunțat sâmbătă dimineaţa că este angajată în lupte cu trupele israeliene la frontiera libaneză, relatează AFP.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat vineri că aliaţii săi, în principal Hezbollahul libanez şi Hamasul palestinian, vor continua lupta împotriva Israelului, accentuând temerile privind o escaladare în Orientul Mijlociu, cu două zile înainte de prima aniversare a atacului fără precedent al Hamas pe teritoriul israelian.

„Soldaţii inamicului israelian au încercat din nou să avanseze spre împrejurimile satului Adaysseh” iar „confruntările continuă”, a declarat Hezbollah sâmbătă dimineaţa într-un comunicat, după ce anterior afirmase că i-a forţat pe soldaţii israelieni să se „retragă” din această zonă.

Pe de altă parte, mişcarea şiită armată a afirmat că a vizat trupe în regiunea Yarun, în sudul Libanului, cu o „salvă de rachete”, precum şi soldaţi în două locuri de partea israeliană.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

După ce a atacat Israelul cu sute de rachete, Iranul afirmă că vrea armistițiu „simultan” în Liban și Fâșia Gaza

Iranul știe ce obiectiv va ținti în Israel, dacă acesta îl va mai ataca. „În caz că regimul sionist comite vreo greşeală, vom acționa”

Alți peste 70 de români au fost aduși din Liban în țară, cu o aeronavă a MApN

SUA discutau, din octombrie anul trecut, de riscul unor crime de război ale Israelului în Gaza. Emailurile dintre Pentagon și Casa Albă

Partenerii noștri