Live

Live Text Volodimir Zelenski spune că rezultatele contraofensivei ucrainene „se vor vedea curând”

Data actualizării: Data publicării:
Volodimir Zelenski a mers la Roma, unde s-a întâlnit și cu Papa Francisc. Foto: Profimedia Images

Volodimir Zelenski a ajuns la Roma. Este prima vizită a președintelui ucrainean în Italia de la debutul războiului, relatează The Guardian. Alerte de raid aerian au răsunat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în mai multe regiuni ale Ucrainei, relatează Ukrainska Pravda. Anterior, explozii puternice au avut loc vineri în orașul Lugansk, din Estul Ucrainei, aflat sub ocupația rușilor, relatează CNN. Ar putea fi vorba despre o primă utilizare a rachetelor Storm Shadow, proaspăt livrate de Marea Britanie, spun analiști militari occidentali. Ei își bazează afirmațiile pe faptul că Sistemele HIMARS nu au cum să atingă ținte din Lugansk, regiune care se află în estul Ucrainei.  Forțele ucrainene au arsenalul pregătit pentru contraofensivă. Pe lângă rachetele cu rază lungă de acțiune, soldații ucraineni se bazează pe unele dintre cele mai sofisticate arme și vehicule militare din lume. 

LiveText-ul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.

Ce spune Volodimir Zelenski despre contraofensiva ucraineană împotriva invadatorilor

ACTUALIZARE 22:40 Preşedintele ucrainean, Volodomir Zelenski, a declarat, sâmbătă, la Roma că rezultatele iminentei contraofensive pentru recucerirea teritoriilor invadate de Rusia se vor vedea în curând, însă nu a dorit să dea detalii despre operaţiune pentru că acest lucru „nu ar ajuta Ucraina”.

„Paşii importanţi vor fi făcuţi în curând”, a declarat Zelenski la televiziunea publică RAI, după o zi plină în capitala italiană, unde s-a întâlnit cu preşedintele Sergio Mattarella şi cu prim-ministra Giorgia Meloni, precum şi cu Papa Francisc.

Întrebat despre detaliile operaţiunii, Zelenski nu a vrut să le precizeze spunând că nu ar ajuta Ucraina, dar a declarat: „Ne pregătim cu mult angajament şi vom face paşi importanţi. Suntem foarte motivaţi. Nu pot răspunde despre timp şi metode, dar veţi vedea rezultatele, credem în victorie”.

De asemenea, el a afirmat că „dacă Ucraina cade, următoarele sunt Moldova şi ţările baltice”. „Să ne imaginăm că Putin ajunge în ţările NATO. Poate nu în Italia, dar vă vor trimite fiii să lupte în apărarea ţărilor NATO. Este mai bine să ajuţi Ucraina decât să îţi trimiţi copiii la război”, a spus el.

După Italia, Zelenski merge în Germania, duminică

ACTUALIZARE 20:00 Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se va deplasa, duminică, în Germania pentru a se întâlni cu liderii celei mai mari economii europene, a declarat, sâmbătă, pentru AFP, o sursă guvernamentală de la Berlin.

Această deplasare are loc la o zi după vizita lui Zelenski la Roma şi în timp ce guvernul german a anunţat noi livrări de arme către Kiev, în valoare de 2,7 miliarde de euro, inclusiv tancuri, blindate, drone şi sisteme de apărare antiaeriană.

Programul vizitei nu a fost încă dezvăluit oficial, dar, potrivit unor informaţii scurse în presa germană, şeful statului ucrainean ar urma să poarte discuţii, printre alţii, cu cancelarul Olaf Scholz şi cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier.

De asemenea, lui Zelenski i se va decerna Premiul Charlemagne, decernat anual personalităţilor care se remarcă în promovarea valorilor şi unităţii europene.

Cu toate acestea, nu este încă sigur dacă el va călători la Aachen pentru a primi personal acest premiu. Oraşul se află în vestul Germaniei, în apropiere de graniţa cu Belgia, la sute de kilometri de Berlin.

„Pentru prima dată în lunga sa istorie, Premiul Charlemagne recunoaşte prin această alegere că libertatea şi principiile fundamentale ale Europei trebuie, dacă este necesar, să fie apărate prin forţă”, a subliniat săptămâna aceasta, în cotidianul german Tagesspiegel, directorul comitetului de organizare a premiului, Jurgen Linden.

Înainte de vizită, Germani a anunţat un nou pachet de ajutor militar, în valoare de 2,7 miliarde de euro, pentru Ucraina, care include livrarea a numeroase tancuri, blindate şi sisteme de apărare antiaeriană.

„Ne dorim cu toţii un sfârşit rapid al acestui război atroce al Rusiei împotriva poporului ucrainean, dar din păcate acest lucru nu se întrevede. De aceea, Germania va ajuta cu tot ce poate, atât timp cât va fi necesar”, a declarat ministrul apărării, Boris Pistorius, într-un comunicat.

Aceasta este, potrivit săptămânalului Der Spiegel, cea mai importantă livrare de arme a Germaniei către Ucraina de la începutul invaziei ruseşti.

Cu toate acestea, ministrul adjunct de externe ucrainean, Andrii Melnik, a considerat că ajutorul nu merge suficient de departe.

„Este păcat că majoritatea sistemelor de apărare promise sunt vechi, nu sunt tancuri sau vehicule blindate moderne ale armatei germane, cum ar fi modelele Leopard 2 sau Boxer”, a deplâns fostul ambasador ucrainean în Germania, la postul de televiziune Welt TV.

„De asemenea, este dezamăgitor să vedem că guvernul german continuă să refuze să treacă liniile roşii pe care şi le-a stabilit, în special în ceea ce priveşte livrarea de avioane de luptă, acest tabu trebuie să fie depăşit urgent”, a adăugat el.

Schimb de daruri între Papa Francisc și președintele Volodimir Zelenski

ACTUALIZARE 19:40 Papa Francisc i-a dat cadou președintelui Zelenski o sculptură de bronz care reprezintă o ramură de măslin, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale păcii, conform Vatican News.

La rândul său, liderul de la Kiev i-a dăruit Papei o icoană pictată pe rămășița unei veste anti-glonț și o pictură cu numele „Pierdere”, simbolizând tragedia copiilor uciși în timpul conflictului din Ucraina.

Zelenski s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican

ACTUALIZARE 18:50 Volodimir Zelenski a ajuns la Vatican, unde a discutat cu Papa Francisc, la puțin timp după ce a încheiat vizita de la Roma și discuțiile cu prim-ministra Giorgia Meloni și președintele Sergio Mattarella, scrie Reuters.

Întâlnirea lui Zelenski cu Papa vine în condițiile în care, la sfârșitul lunii aprilie, Suveranul Pontif a spus că desfășoară o misiune de pace pentru a încheia războiul ruso-ucrainean.

„Este o mare onoare să vă văd”, i-a spus Zelenski lui Francisc. Președintele ucrainean și-a pus mâna la inimă și a făcut o plecăciune în fața lui Francisc, conform primelor imagini apărute de la întâlnire.

Zelenski s-a mai întâlnit cu Papa Francisc în 2020, tot la Vatican, iar cei doi lideri au mai avut conversații telefonice de când a început războiul lui Putin.

Inițial, la începutul războiului, șeful Bisericii Catolice a încercat să adopte o abordare mai echilibrată, într-o încercare de a media conflictul și de a încheia rapid războiul. Mai târziu, el a condamnat ferm acțiunile Rusiei, comparându-le cu unele dintre cele mai odioase crime comise de sovietici împotriva Ucrainei.

La întoarcerea din vizita sa din Ungaria, din 30 aprilie, Francisc a făcut o declarație criptică cu privire la faptul că Vaticanul ar fi implicat într-o misiune secretă de pace.

Francisc s-a întâlnit, în această săptămână, cu ambasadorul rus la Vatican, Alexander Avdeiev. Publicația italiană Il Messaggero a scris că este posibil ca Papa să-i fi dat reprezentantului o scrisoare pentru dictatorul Vladimir Putin.

Rușii îi acuză pe ucraineni că au atacat „ținte civile” cu rachete britanice cu rază lungă de acțiune

ACTUALIZARE 16:40 Rusia a acuzat sâmbătă armata ucraineană că a folosit cu o zi înainte rachete britanice cu rază lungă de acţiune Storm Shadow pentru a viza „ţinte civile” în regiunea Lugansk din estul Ucrainei, controlată de Moscova, transmite AFP, potrivit Agerpres. 

„La 12 mai, în jurul orei 18:30 (15:30), avioane de luptă ale forţelor aeriene ucrainene au lansat un atac cu rachete asupra companiei de produse polimerice Polypak şi fabricii de prelucrare a cărnii Milam din oraşul Lugansk”, a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

„În acest atac au fost folosite rachete aer-aer Storm Shadow furnizate regimului de la Kiev de către Marea Britanie, în pofida declaraţiilor Londrei că aceste arme nu vor fi utilizate împotriva unor ţinte civile”, a arătat ministerul.

Ca urmare a atacului, „un incendiu a izbucnit la sediul unor întreprinderi alimentare şi chimice din Lugansk”, a mai precizat ministerul rus, raportând „distrugerea unor clădiri rezidenţiale din apropiere” şi „răniţi, între care şase copii”.

Este pentru prima dată când Rusia raportează lovituri ucrainene cu aceste rachete cu rază lungă de acţiune, promise joi de Londra Kievului, într-un moment în care Ucraina afirmă că finalizează pregătirile pentru a lansa o ofensivă de recucerire a teritoriilor ocupate de Moscova în est şi sud.

Marea Britanie a devenit săptămâna aceasta prima ţară care a furnizat rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei, o acţiune considerată de Rusia drept o "escaladare serioasă" a conflictului.

Trupele ucrainene avansează în unele zone din direcția Bahmut, susține Kievul

ACTUALIZARE 16:05 Soldaţii ucraineni avansează în unele zone ale frontului în direcţia Bahmut, în timp ce ruşii pierd echipamente şi soldaţi, a informat sâmbătă Oleksandr Sîrski, comandantul forţelor terestre ucrainene, citat de EFE, potrivit Agerpres. 

„Operaţiunea defensivă în direcţia Bahmut continuă. Soldaţii noştri avansează în unele zone ale frontului, în timp ce inamicul pierde echipamente şi oameni”, a scris Sîrski într-un mesaj pe Telegram, potrivit agenţiei Ukrinform.

După cum a relatat vineri Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), forţele armate ucrainene au câştigat teritoriu la nord-vest de Bahmut în contraatacuri localizate în zona dintre Bogdanivka şi Berhivka, după cum se poate vedea în imaginile înregistrate care arată retragerea trupelor ruseşti sub tirul artileriei ucrainene pe malul sudic al lacului de acumulare Berhivske.

„Aceste imagini confirmă vizual afirmaţiile făcute de mai mulţi bloggeri militari ruşi potrivit cărora forţele ucrainene au câştigat teren la nord-vest de Bahmut, în zona dintre Bogdanivka şi Berhivka”, se arată în raport.

Zelenski s-a întâlnit cu premierul italian Giorgia Meloni

ACTUALIZARE 15:10 Președintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit sâmbătă cu premierul italian Giorgia Meloni, în timpul vizitei sale la Roma, relatează Sky News. Cei doi au fost fotografiați împreună la Palatul Chigi din capitala Italiei.

Zelenski s-a întâlnit cu premierul italian Giorgia Meloni

Meloni l-a văzut ultima dată pe Zelenski la Kiev, cu puțin timp înainte de aniversarea invaziei Rusiei, pe 24 februarie. Premierul Italiei sprijină ajutorul militar și de altă natură pentru Ucraina.

Zelenski s-a întâlnit deja cu președintele Sergio Mattarella și urmează să se întâlnească cu Papa la Vatican în orele următoare.

Josep Borrell cere accelerarea livrărilor de muniții pentru Ucraina

ACTUALIZARE 14:30 Uniunea Europeană trebuie să accelereze livrarea de muniţii pentru Ucraina, care are nevoie de 1.000 de proiectile de artilerie numai în regiunea Bahmut, a susţinut sâmbătă înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Josep Borrell, înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate. Foto: Profimedia Images

Oficialul european se află la Stockholm, unde găzduieşte alături de ministrul de externe al Suediei, Tobias Billstrom, Forumul ministerial UE-Indo-Pacific, în contextul preşedinţiei suedeze a Uniunii Europene.

Potrivit lui Borrell, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a afirmat în faţa omologilor săi europeni, cu care s-a întâlnit la Stockholm, că Ucraina are nevoie de mai multă susţinere pentru a se apăra de agresiunea Rusiei.

Întrebat cum ar putea acţiona europenii pentru aprovizionarea mai rapidă cu muniţii a Ucrainei, Borrell arătat că statele membre alee Uniunii ar putea recurge la rezervele naţionale şi trebuie să depăşească obstacolele logistice. El a precizat că Ucraina are nevoie în special de muniţie cu rază lungă de acţiune, deoarece „ruşii bombardează de la distanţe mari”, iar „ucrainenii trebuie să aibă capacitatea de a ajunge (...) la aceleaşi distanţe”.

Înainte de întâlnirea cu miniştrii europeni de externe, Kuleba a susţinut acelaşi lucru - prioritatea trebuie să fie muniţia de artilerie cu rază lungă de acţiune.

UE a aprobat la nivel ministerial, în martie, un plan în valoare de cel puţin două miliarde de dolari pentru a asigura Ucrainei un milion de proiectile de artilerie şi rachete într-un interval de 12 luni. Planul se bazează pe disponibilitatea ţărilor europene de a trimite muniţie din stocurile existente şi pe comenzile viitoare făcute în comun.

Şase copii şi un parlamentar rus ar fi fost răniţi la Lugansk 

ACTUALIZARE 13:00 Oficiali din Rusia au declarat vineri că rachete lansate de forţele ucrainene au rănit şase copii şi un parlamentar rus şi au avariat două fabrici dezafectate în principalul oraş din estul regiunii Luhansk, situat la aproximativ 100 km în spatele liniei frontului, relatează Reuters.

Două rachete tactice „Grom” (Hrim-2) de fabricaţie ucraineană au avariat sau distrus clădirile administrative ale unei fabrici de ambalaje şi ale unei fabrici care produce materiale pentru curăţenie în oraşul Luhansk. Ferestrele a cinci case au fost pulverizate, au anunţat, pe Telegram, autorităţile proruse din regiune, scrie News.ro. 

Videoclipuri postate anterior pe reţelele sociale au arătat o coloană mare de fum negru şi gros care se ridica deasupra oraşului Luhansk, care se află la aproximativ 30 km de graniţa cu Rusia.

Volodimir Zelenski a ajuns în Italia

ACTUALIZARE 11:40 Volodimir Zelenski a ajuns în urmă cu puțin timp la Roma. Este prima vizită a președintelui ucrainean în Italia de la invadarea Rusiei la 24 februarie anul trecut, relatează The Guardian

Liderul de la Kiev a aterizat pe aeroportul Ciampino din Roma, în cadrul unei vizite prin care Ucraina încearcă să atragă și mai mult lumea civilizată de partea sa. În mai puțin de o oră, se va întâlni cu președintele italian. Va avea apoi întâlniri și cu premierul țării, precum și cu Papa Francisc. Iar diseară, va apărea la unul dintre cele mai cunoscute talk-show-uri din Italia.

Autoritățile din Peninsulă au luat măsuri draconice de securitate înaintea vizitei. Străzile din centrul Romei au fost închise, la fel și spațiul aerian al capitalei. Peste o mie de oameni vor avea grijă de securitatea lui Zelenski, de la polițiști, la agenți ai serviciilor secrete.

Germania pregătește cea mai mare livrare de armament pentru Ucraina

ACTUALIZARE 11:05 Germania a pregătit o nouă livrare de armament pentru Ucraina, cea mai mare de la începutul invaziei ruse, scrie sâmbătă publicaţia Der Spiegel, preluată de Reuters, potrivit Agerpres. 

Ajutorul militar în valoare de 2,7 miliarde de euro cuprinde 20 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder, 30 de tancuri Leopard 1, 15 tancuri antiaeriene Gepard, 200 de drone de recunoaştere, patru sisteme antiaeriene Irid-T şi muniţia aferentă, proiectile pentru artilerie şi peste 200 de vehicule blindate de luptă şi logistice, precizează articolul citat.

Informaţiile militare britanice arată o retragere dezordonată a forţelor ruse din sudul oraşului Bahmut

ACTUALIZARE 09:40 Forţele ruse s-au retras în dezordine de pe poziţii la sud de oraşul ucrainean Bahmut, arată informaţiile serviciilor militare britanice, prezentate sâmbătă de ministerul apărării de la Londra.

În buletinul informativ zilnic al instituţiei, preluat de Reuters, se afirmă că forţele ucrainene au avansat cu cel puţin un kilometru.

„Zona are o anumită importanţă tactică, deoarece era un cap de pod rusesc pe malul vestic al canalului Doneţ-Donbas, care marchează linia frontului în unele părţi din acest sector”, relevă informaţiile actualizate. 

Alertă de raid aerian în timpul nopții în aproape toată Ucraina

ACTUALIZARE 08:30 Sirenele de raid aerian au răsunat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în mai multe zone ale Ucrainei, inclusiv în regiunea Kiev, relatează Ukrainska Pravda.

FOTO: Captură Telegram

La ora 2.20 a fost anunțată o alertă de raid aerian în Capitală, iar apoi în regiunea Kiev. În regiunea Harkov, raidul aerian a început vineri la ora 23.45 și s-a încheiat sâmbătă la ora 00.21. În zonele din vestul țării nu au fost pornite alertele de raid aerian.

La ora 02:31 au sunat alarmele de raid aerian din regiunile Dnipro și Zaporojie. La 2:34 a început o alarmă în regiunea Jîtomîr. După ora 3 dimineața, în regiunile Herson, Odesa și Nikolaev, a fost anunțată încetarea focului.

Raidul aerian înseamnă pericol de lovituri, iar cetățenii sunt sfătuiți să se adăpostească.

Explozii puternice au avut loc în orașul Lugansk

ACTUALIZARE 08:20 Exploziile au zguduit orașul Lugansk din estul Ucrainei, care este ocupat de forțele ruse și este un centru important pentru așa-numita „operațiune militară specială” a Moscovei, potrivit oficialilor locali, relatează CNN.

Șeful Republicii Populare Lugansk (LPR), Leonid Pasechnik, a acuzat Ucraina pentru atac, pe care îl califică drept „o altă încercare a regimului terorist de la Kiev de a intimida civilii”. Cartierul Leninski al orașului a fost bombardat de „Ziua Republicii”, care este o sărbătoare în regiunea separatistă, a mai precizat Pasechnik.

Două rachete au lovit zona industrială a orașului, a precizat comitetul de coordonare al LPR pe Telegram, adăugând că a fost folosit sistemul de rachete balistice „Grom” de fabricație ucraineană.

Lugansk a fost rar atacat de forțele ucrainene de la începutul invaziei ruse, deoarece este dincolo de raza de acțiune a sistemelor lor de rachete și rachete cu rază lungă, cum ar fi HIMARS.

Potrivit agenției de presă ruse TASS, locotenent-colonelul în retragere din cadrul Miliției Republicii Populare Lugansk, Andrei Marochko, a spus că „pentru prima dată forțele armate ucrainene au folosit rachete cu o rază de acțiune de 150 de kilometri”, după exploziile de vineri seară. Informații nu au fost confirmate oficial, iar autoritățile ucrainene nu au făcut niciun comentariu cu privire la vreun atac împotriva forțelor rusești din Lugansk.

Ucraina, pregătită pentru contraofensivă

ACTUALIZARE 08:10 Ucraina are arsenalul pregătit pentru contraofensivă. Kievul a primit din Marea Britanie rachete cu rază lungă de acțiune, iar, în momentul de față, soldații ucraineni se bazează pe unele dintre cele mai sofisticate arme și vehicule militare din lume. 

Valentin Stan, jurnalist Digi24: Ne uităm la cea mai recentă livrare de arme și probabil, cea mai importantă. Ucrainenii au primit din Marea Britanie rachete de croazieră Storm Shadow. Sunt proiectile care pot să lovească ținte aflate chiar și la 250 de kilometri distanță. Practic, ucrainenii vor putea să lovească unități militare din Crimeea, peninsulă pe care vor să o elibereze.

Rachetele Storm Shadow sunt produse în Europa și pot să atingă o viteză de 1.000 de kilometri pe oră. Ucrainenii le pot lansa inclusiv de pe avioane de luptă, ceea ce ar însemna că se pot apropia și mai mult de țintă. Nu sunt singurele arme performante pe care le au la îndemână ucrainenii.

Un pas important pentru contraofensivă a fost livrarea tancurilor Abrams, Leopard și Challenger. Sunt cele mai bune tancuri pe care le au în dotare Statele Unite, Germania și Marea Britanie. Marele avantaj este că au fost testate în război. Au fost folosite în cele mai grave conflicte din ultimii 30 de ani.

Militarii Kievului se bazează și pe cele mai bune sisteme de rachete ale Statelor Unite ale Americii. Sistemele HIMARS i-au ajutat pe soldați în prima contraofensivă, iar ca să pareze atacurile rușilor Ucraina a primit sistemul Patriot. O astfel de rachetă poate să lovească ținte aflate la 100 de kilometri.

Ucrainenii au în continuare drone Bayraktar care pot să fie folosite în timpul contraofensivei. Cu ajutorul aparatelor de zbor turcești ucrainenii pot să pregătească ambuscade. Le va fi foarte ușor, având în vedere că drona poate să zboare la peste 7.000 de metri altitudine și că folosește rachete ghidate. 

Zelenski: Rușii au pierdut deja războiul în mintea lor. Ocupanții sunt deja pregătiți pentru înfrângere

ACTUALIZARE 07:50 Volodimir Zelenski a afirmat, vineri seară, că, „în mintea lor”, ruşii au pierdut deja războiul pe care l-au declanşat în urmă cu mai mult de un an. El a anunţat noi pachete de sancţiuni şi a menţionat că se lucrează activ pentru ca „toţi cei care produc această agresiune, care le dau teroriştilor arme, muniţii, echipamente şi tehnologii, să fie zdrobiţi de lume”.

„Astăzi este o zi de sancţiuni. Au fost aprobate cinci pachete de sancţiuni, pe care le-am pregătit cu mare atenţie în aceste săptămâni. Primul este un pachet legat de Zaporijstal. Blocăm influenţa statului terorist asupra acestei companii. Acţiunile controlate de Rusia prin intermediul uneia dintre băncile sistemice vor fi confiscate şi vor funcţiona pentru Ucraina şi ucraineni. Nu vom lăsa nicio legătură a statului terorist din Ucraina pe care o poate folosi împotriva statului nostru, împotriva economiei noastre sau împotriva poporului nostru.

În plus, au fost aprobate pachete de sancţiuni care ne continuă acţiunile pentru izolarea şi blocarea industriei ruse de apărare.

Sute de persoane fizice şi juridice ale statului terorist şi cele legate de Rusia devin ţinte pentru izolarea globală. Lucrăm foarte activ cu partenerii noştri pentru ca toţi cei care produc de fapt această agresiune, care le dau teroriştilor arme, muniţii, echipamente şi tehnologii – să fie cu toţii zdrobiţi de lume”, a spus Zelenski.

Citește continuarea AICI

Cele mai importante informații din ziua precedentă:

  • Biden i-a mulțumit lui Pedro Sanchez pentru ajutorul dat de Spania Ucrainei
  • Zelenski îi mulţumeşte lui Sunak pentru rachetele Storm Shadow cu rază lungă de acţiune
  • Prigojin acuză trupele armatei ruse că „fug” de pe pozițiile lor de lângă Bahmut: „Liniile de apărare se prăbușesc”
  • Lavrov susține că CPI, care a emis mandat de arestare pentru Putin, este „un instrument în mâinile anglo-saxonilor”
  • Ofensivă ucraineană în Soledar. Moscova spune că a respins atacurile
  • Numărul tunurilor și lansatoarelor de rachete rusești distruse de ucraineni s-a mărit semnificativ în ultimele 2 săptămâni
  • Ucrainenii au avansat doi kilometri în jurul oraşului Bahmut
  • Rușii întăresc paza navelor din Sevastopol de teama unor atacuri cu drone
  • Ucrainenii au început „modelarea” câmpului de luptă în vederea contraofensivei

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Adevărul întunecat din spatele proiectului "NEOM". Ce a încercat să ascundă mega-orașul de un trilion de euro

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Serviciile secrete elene au declasificat documente despre invazia Ciprului. Ce arată actele din 1974

SUA, îngrijorate de relația tot mai strânsă dintre Kim și Putin. Ce măsuri a luat Washingtonul

Polonia ar putea accepta să predea avioanele MiG - 29 Ucrainei. Condițiile puse de președintele Duda forțelor NATO

Lupte intense pe frontul de est. Rusia se apropie tot mai mult de nodul strategic de cale ferată Kupiansk

Partenerii noștri