Live

Video Explozie puternică într-un bloc din Rusia. Cel puțin 4 morți, printre care 2 copii. 15 oameni au fost salvați de sub dărâmături

Data actualizării: Data publicării:
Blocul a fost construit în 1974 și urma să fie supus unor lucrări majore de remodelare în 2032. Foto: Profimedia

Cel puțin patru persoane au fost ucise, joi, într-o explozie de gaze la un bloc cu cinci etaje din regiunea Sverdlovsk, din Munții Ural, în Rusia, au declarat oficiali ruși pentru situații de urgență, potrivit The Moscow Times. 15 persoane au fost salvate  de sub dărâmături, inclusiv șapte copii.

O mare parte a clădirii cu cinci etaje din orașul industrial Nijny Tagil a fost complet distrusă în bucăți, conform înregistrărilor video apărute pe rețelele sociale.

Oficialii au declarat pentru mass-media de stat că cel mai probabil un rezervor de gaze naturale a explodat, provocând prăbușirea clădirii.

Potrivit agențiilor de presă, locuitorii din apropiere au declarat că au auzit o explozie puternică joi dimineață.

Vineri, Ministerul serviciilor de urgență din Rusia a declarat că patru cadavre au fost recuperate din dărâmături. Cincisprezece persoane au fost salvate, inclusiv șapte copii.

Autoritățile au lansat o anchetă penală cu privire la incident.

Exploziile de gaze în clădirile rezidențiale nu sunt neobișnuite în Rusia. Multe blocuri construite în timpul erei sovietice sunt prost întreținute, iar lucrările de reparații sunt uneori amânate cu ani de zile sau nu sunt făcute deloc.

Potrivit agenției de știri de stat TASS, blocul care s-a prăbușit joi a fost construit în 1974 și urma să fie supus unor lucrări majore de remodelare în 2032.

În septembrie anul trecut, o explozie de gaze la un bloc de locuințe din afara Moscovei a ucis mai multe persoane și a rănit alte câteva zeci.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Explozie puternică pe acoperişul unei clădiri cu zece etaje din Paris. Momentul deflagrației

Rusia este pregătită să reia testele nucleare. Ar fi primul ordin de acest gen după o pauză de 34 de ani

„Înaltă trădare”: 15 ani de închisoare pentru un angajat ucrainean din sectorul apărării, acuzat că oferea Rusiei informații secrete

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Partenerii noștri