Live

Video Explozie la o uzină chimică din Germania. Locuitorii, sfătuiți să închidă ferestrele, ușile și să oprească aerul condiționat

Data actualizării: Data publicării:
Uzina BASF din Ludwigshafen, Germania. Foto: Profimedia

O explozie urmată de un incendiu s-a produs la uzina principală a gigantului chimic german BASF din Ludwigshafen, în vestul Germaniei, şi s-a soldat cu rănirea uşoară a 14 persoane, a anunţat grupul într-un comunicat citat de AFP.

Cauzele exploziei sunt încă în curs de investigare.

Incendiul, care a izbucnit în jurul prânzului, ora locală (13, ora României), a produs un nor vizibil de fum.

Pompierii companiei au reuşit să stingă incendiul o oră mai târziu, dar „nivelurile de hidrocarburi” în uzinăşi în jurul acesteia erau „uşor mai ridicate„, a precizat grupul. În restul oraşului, nu a existat „niciun pericol pentru populaţie, dincolo de disconfortul provocat de mirosuri şi obstrucţionarea vederii”, a declarat consiliul municipal Ludwigshafen într-un comunicat.

„Cetăţenii au fost sfătuiţi să ţină ferestrele şi uşile închise şi să oprească aerul condiţionat ca măsură de precauţie”, potrivit sursei.

În 2016, la această uzină s-au mai produs o explozie şi un incendiu care au ucis cinci persoane. Aproximativ 39.000 de angajaţi lucrează aici, notează SFP, citată de News.ro.

În jurul orei 16:00, ora României, preţul acţiunilor BASF scăzuse cu 2% pe Dax, indicele principal al bursei din Frankfurt.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Explozie puternică pe acoperişul unei clădiri cu zece etaje din Paris. Momentul deflagrației

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

VIDEO. Accident grav la intrarea în Capitală: Un mort și mai mulți răniți într-un carambol cu trei mașini

Raport: UE ar trebui să emită datorii comune pentru a-și finanța apărarea aeriană / Inițiativa Germaniei a fost semnată de 21 de țări

Partenerii noștri