Live

„Este un miracol”. O femeie cu două utere a născut gemeni, câte unul din fiecare pântec. Cum a decurs nașterea

Data actualizării: Data publicării:
Foto cu caracter ilustrativ: Shutterstock

O femeie cu o afecțiune rară, care are două utere, a născut luna trecută gemeni, câte unul din fiecare uter, într-un spital din nord-vestul Chinei, potrivit oficialilor din domeniul sănătății și presei de stat, informează CNN

Mama, identificată după numele ei de familie Li, a născut un băiat și o fată prin cezariană, a spus Spitalul Popular Xi’an din provincia Shaanxi, numind-o pe aceasta „una la un milion”.

„Este extrem de rar ca gemenii să fie concepuți în mod natural în fiecare cavitate a uterului și chiar mai rar ca ei să fie născuți la termen”, a declarat spitalul pe contul său oficial de pe platforma socială X-like din China, Weibo, pe 18 septembrie.

Potrivit spitalului, proaspăta mamă s-a născut cu două coluri uterine și două utere, o afecțiune numită uter didelf , întâlnită la aproximativ 1 din 2.000 de femei.

Povestea ei a captivat rețelele sociale chineze și a devenit un subiect în tendințe, cu peste 50 de milioane de vizualizări în ultimele zile, mulți utilizatori împărtășind mesaje de uimire.

„Este un miracol!” a scris un utilizator, în timp ce altul a spus: „Ce norocoasă este!”. Unii și-au exprimat îngrijorarea față de mamă, un alt utilizator scriind „trebuie să fi fost greu și periculos pentru ea!”

Povestea lui Li a pare să aibă un rezultat fericit după ce ea a născut în astfel de condiții, spitalul dezvăluind că a întrerupt o sarcină anterioară.

Însă în luna ianuarie, Li a rămas din nou însărcinată și a descoperit în timpul unei ecografii timpurii că nu aștepta doar un copil, ci gemeni – câte unul în fiecare uter.

După o monitorizare medicală „strictă”, ea a născut „cu succes” un băiat de aproximativ 3,7 kilograme și o fată de 3,1 kilograme, a spus spitalul.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie din Alba a născut până la 40 de ani nouă copii, toţi prin cezariană: „Caz rar. Se recomandă cel mult trei astfel de operații”

Gemeni în vârstă de patru zile au fost uciși în Gaza, în timp ce tatăl lor înregistra nașterile la primărie

Detalii cutremurătoare de la tripla crimă din Capitală. Principalul suspect a fost reţinut: victimele sunt mama și frații săi

Un bărbat s-a certat cu iubita, a dat-o afară și i-a sechestrat pe cei doi copii de doar 4 luni. Intervenție dramatică a mascaților

Partenerii noștri