Live

ECDC: Numărul cazurilor noi de infecție cu coronavirus în Europa a revenit la nivelul lunii martie

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Numărul de infectări cu noul coronavirus a revenit în Europa la nivelurile consemnate în luna martie, când pandemia şi-a început faza de apogeu pe continent, a declarat miercuri directoarea Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), potrivit căreia redeschiderea şcolilor nu va implica totuşi în mod necesar noi riscuri, scrie Agerpres.

'Virusul nu a dormit peste vară. Nu şi-a luat vacanţă', a spus Andrea Ammon, în cursul unei audieri în Parlamentul European.

Ea a precizat că media acestei săptâmâni în Europa a fost de 46 de cazuri noi de coronavirus la 100.000 de locuitori. 'Aproape am revenit la cifrele pe care le-am văzut în martie', a spus Ammon.

Conform datelor ECDC, în martie numărul de noi infectări a crescut constant până la în jur de 40 la 100.000 de locuitori la sfârşitul lunii, ajungând apoi la circa 70 la 100.000 de locuitori la finele lui aprilie.

Creşterea actuală a numărului de cazuri este datorată în parte numărului mai mare de teste.

Totodată, cazurile noi sunt în mare parte ale unor persoane mai tinere, un tipar nou care a rezultat în stabilizarea numărului de spitalizări, dat fiind că boala este mai gravă pentru vârstnici, care au fost loviţi puternic în martie şi aprilie, a mai indicat Andrea Ammon.

Ea a precizat totuşi că numărul de spitalizări este acum din nou în creştere, ceea ce indică noi cazuri de infectare inclusiv în rândul vârstnicilor.

Datele - referitoare la cele 27 state UE, plus Marea Britanie, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein - au variat considerabil de la ţară la alta, de la 2 la 176 de cazuri la 100.000 de locuitori, a mai afirmat Ammon, fără a preciza situaţia pe ţări.

Ea a apreciat că redeschiderea şcolilor în septembrie nu prezintă în mod necesar un risc mai mare de transmitere a virusului, luând în considerare că ţări care le-au redeschis şi în primăvară nu au înregistrat o explozie a numărului de infectări.

Cu toate acestea, este esenţială introducerea câtorva măsuri de prevenţie, printre care distanţarea socială şi spălarea frecventă a mâinilor, a subliniat directoarea ECDC.

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Uniunea Europeană „urmăreşte îndeaproape” o nouă boală misterioasă care a făcut zeci de morți într-o țară africană

Agențiile UE responsabile cu sănătatea au reacționat deficitar la debutul pandemiei de Covid-19. La fel s-ar întâmpla și acum | CCE

Un nou studiu arată efectele de lungă durată ale COVID. Oboseala, printre cele mai frecvente afecțiuni

ECDC avertizează: „Sunt tot mai multe cazuri de febră dengue şi de boli cauzate de ţânţari în Europa”

Partenerii noștri