Live

Foto După ce le-au distrus rușilor podurile rutiere în regiunea Kursk, ucrainenii le scufundă și podurile de pontoane

Data actualizării: Data publicării:
Pozițiile pe hartă ale celor trei poduri distruse de ucraineni în vestul regiunii Kursk. Sursa imagine: Google Earth

Situația soldaților ruși pe propriul teritoriu, în regiunea Kursk, nu se îmbunătățește, din contră. După ce ucrainenii aflați în ofensivă le-au distrus trei poduri peste râul Seim, tăindu-le căile de aprovizionare, rușii au început să improvizeze poduri de pontoane. Însă nici acestea nu rezistă mai mult de câteva zile.

Imagini din satelit luate în zile consecutive (duminică și luni) deasupra râului Seim din regiunea Kursk arată că un pod de pontoane construit de ruși pentru a-și asigura asigura traversarea a dispărut.

„Forțele ruse din Kursk au încercat să construiască un nou pod de pontoane peste râul Seim pentru a-și reconecta trupele izolate pe malul sudic. Forțele ucrainene au început să atace zona, tăind noul pod de pontoane și incendiind punctul de trecere”, scrie canalul OSINT Technical pe rețeaua X, publicând și un scurt montaj video în care se vede că podul fotografiat din satelit pe 18 august nu mai exista pe 19 august.

Rușii au fost obligați să construiască poduri de pontoane peste după ce ucrainenii au distrus toate cele trei poduri rutiere peste râul Seim. Însă se dovedește că acestea sunt la fel de expuse loviturilor ucrainene.

Conform estimărilor unui expert militar polonez, rușii au în această regiune între 4.500 și 5.200 de soldați, care ar putea fi complet încercuiți de forțele ucrainene.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia este pregătită să reia testele nucleare. Ar fi primul ordin de acest gen după o pauză de 34 de ani

„Înaltă trădare”: 15 ani de închisoare pentru un angajat ucrainean din sectorul apărării, acuzat că oferea Rusiei informații secrete

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Parlamentul georgian adoptă o lege controversată inspirată de Rusia care interzice „propaganda relaţiilor homosexuale şi incestului”

Partenerii noștri