Live

Atac simulat cu dronă Shahed la centrala nucleară Hmelnîțkîi, la doar 120km de România

Data actualizării: Data publicării:
Centrala nucleară de la Hmelnîțkîi se află la doar 120km de România. Foto: Profimedia

O dronă rusească Shahed a fost reperată de ucraineni zburând în apropierea unei centrale nucleare, într-o posibilă simulare de atac asupra instalației nucleare.

În noaptea de 21-22 septembrie, a fost observată zburând în apropierea sitului industrial al centralei nucleare Hmelnîțkîi o dronă rusească Shahed, informează serviciul de presă al Energoatom, compania nucleară de stat ucraineană, scrie Pravda.ua

Serviciul de presă a indicat că este posibil ca UAV-ul rusesc Shahed să fi simulat un atac asupra unei instalații nucleare.

Traiectoria de zbor sugerează că Rusia a intenționat probabil să simuleze un atac direct asupra centralei nucleare, deviind brusc de la traiectoria inițială către instalație și apropiindu-se de sit, apoi întorcându-se și reluând traiectoria inițială”, a declarat Energoatom într-o declarație.

Energoatom a menționat că nu este prima dată când Rusia pune în pericol instalațiile nucleare ucrainene, punând în pericol siguranța centralelor nucleare.

Energoatom informează instituțiile relevante cu privire la fiecare incident, astfel încât Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei să poată trimite note către Agenția Internațională pentru Energie Atomică și să alerteze organizațiile interne și internaționale”, a declarat Energoatom.

Hmelnîțkîi se află la 120km de granița cu România și la 140km de Cernăuți.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Experţi ONU: Prizonierii ucraineni sunt privaţi de asistenţă şi torturaţi de medici în închisori din Rusia

Ucraina cere ca Podul Kerci să fie demolat: „Rusia nu are dreptul să rescrie legile maritime”

Iranul dezvăluie noile drone Shahed-138B, cu o rază de acțiune de 4.000 km. Intrebarea e dacă ar putea fi folosite în Ucraina

Rușii ar putea primi întăriri pentru frontul din Ucraina mii de tancuri T-72 sovietice, fabricate în India

Partenerii noștri