Live

Două treimi din cazurile noi de Covid în Anglia sunt reinfectări. Omicron a înlocuit în proporție de 99% varianta Delta (studiu)

Data actualizării: Data publicării:
Directorul-general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a spus luni că, de când a fost identificată acum nouă săptămâni, OMS a înregistrat mai mult de 80 de milioane de cazuri de infectare cu Omicron – mai multe infectări decât în tot anul 2020. Foto: Profimedia Images

Două treimi dintre cazurile pozitive de Covid sunt reinfectări – persoanele infectate au mai trecut odată prin Covid, potrivit unui nou studiu realizat în Anglia, relatează CNBC. În plus, studiul arată că varianta Omicron a înlocuit aproape cu totul vechea tulpină Delta.

Studiul REACT efectuat de Colegiul Imperial din Londra, revizuit în fiecare lună începând cu luna mai a anului 2020 și finanțat de guvernul britanic, a analizat 100.000 de teste PCR din toată Anglia. Probele au fost recoltate între 5 și 20 ianuarie 2022.

În urma cercetării, a rezultat că 99% din probele pozitive recoltate au fost obținute de la oameni infectați cu varianta Omicron și doar 1% dintre ei erau bolnavi cu tulpina Delta a COVID-19.

„Am observat niveluri fără precedent ale infectărilor cu SARS-CoV-2 în Anglia în luna ianuarie a anului 2022 și o înlocuire aproape completă a variantei Delta cu Omicron”, au scris autorii studiului.

Două treimi dintre cei 3.500 de participanți care au testat pozitiv în ianuarie au spus că au fost deja infectați cu Covid în trecut. Încă 7,5% dintre ceilalți participanți au spus că suspectează că au avut virusul în trecut, dar nu știu sigur din cauză că nu s-au testat.

Citește și: Ministrul Sănătăţii: Este aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron

Cercetători: Va fi necesară implementarea de noi măsuri în afară de vaccinare „dacă rata foarte ridicată de infectare cu Omicron persistă”

Când foste variante ale Covidului circulau încă în rândul populației, se credea că o infectare anterioară în urma căreia pacienții s-au îmbolnăvit și s-au recuperat, ar putea oferi un anumit grad de protecție împotriva reinfectării.

Dar, există îngrijorarea că această situație nu se mai aplică în cazul variantei Omicron. Oficialii britanici din domeniul sănătății au estimat în decembrie că riscul reinfectării cu Omicron este de 5,4 ori mai mare decât cu Delta.

„Vaccinarea, inclusiv prin dozele booster, rămâne principalul mod de apărare contra Covidului datorită nivelului ridicat de protecție împotriva spitalizării”, a spus echipa de cercetători.

„Cu toate acestea, s-ar putea să fie necesare mai multe măsuri, în afară de vaccinare, dacă rata foarte ridicată de infectare cu Omicron persistă, în ciuda faptului că varianta pare să determine simptome mai puțin severe.”

Citește și: Oficial OMS: Varianta Omicron ar putea fi faza de final a pandemiei în Europa

De când a fost descoperită noua variantă Omicron, acum 9 săptămâni, s-au înregistrat mai multe cazuri de infectare cu Covid decât în tot anul 2020

Directorul-general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a spus luni că, de când a fost identificată acum nouă săptămâni, OMS a înregistrat mai mult de 80 de milioane de cazuri de infectare cu Omicron – mai multe infectări decât în tot anul 2020.

Săptămâna trecută, s-au înregistrat, în medie, 100 de cazuri de Covid la fiecare trei secunde, în timp ce o persoană își pierdea viața din cauza virusului la fiecare 12 secunde.

La începutul lunii ianuarie, în Anglia, o persoană din 23 era infectată cu Covid. Dintre toate testele realizate în ultima rundă a studiului, 4,4% dintre rezultate erau pozitive – o rată de trei ori mai mare decât în decembrie.

Marea Britanie a raportat marți mai mult de 94.000 de cazuri noi de Covid și 439 de decese înregistrate la cel mult 28 de zile de la depistarea virusului. În ultima parte a lunii decembrie, infectările cu Covid au atins un record zilnic de 246.000.

Anglia este pregătită să renunțe la majoritatea restricțiilor anti-Covid, începând de joi, atunci când purtarea măști nu va mai fi obligatorie, iar publicul nu o să mai fie sfătuit să lucreze de acasă. Aproape 85% din populația eligibilă pentru vaccinare a Angliei – toate persoanele cu vârsta mai mare de 12 ani – este vaccinată complet, iar 64% au primit o doză booster.

Citește și: Omicron supraviețuiește mai mult pe plastic și pe piele. Un studiu arată cât de puternic este față de variantele anterioare

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Ce i-a scris un fan de la Genoa Dianei Șucu, după ce Dan Șucu a devenit patronul clubului! Reacția soției omului de afaceri

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Republica Moldova și Ucraina își vor recunoaște reciproc diplomele de studii

Care este legătura dintre studii și nivelul de trai. Aproape o treime dintre locuitorii Uniunii Europene, fără școală, se simt săraci

Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații. Elevă: „Trebuie să convingem sponsorii”

O femeie care a intrat la facultate înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial a obținut diploma de master la 105 ani

Partenerii noștri