Live

Două persoane au fost ucise, iar alte zece rănite într-un atac cu cuțitul la o școală primară din China

Data publicării:
China a cunoscut o serie de atacuri cu cuțite în ultimele luni. Foto: Shutterstock

Două persoane au fost ucise și alte 10 au fost rănite într-un atac cu cuțitul la o școală primară din provincia Jiangxi, din sudul Chinei, a anunțat poliția. Nu este clar deocamdată dacă printre victime se numără și copii.

Atacul a avut loc în jurul prânzului la școala din orașul Guixi. Poliția a spus că atacul a fost făcut de o femeie de 45 de ani, care a folosit un cuțit pentru fructe. De atunci, ea este ținută sub evidență, a adăugat poliția într-o declarație pe rețelele de socializare, potrivit BBC

Părinții de la școală descriu șocul și teama pe care le-au avut când au auzit că atacul a avut loc.

„Am primit vestea la prânz și am fost foarte șocat”, a declarat un părinte pentru BBC, aflat sub condiția anonimatului, „Copilul meu este în clasa a cincea, este foarte mic și a ajuns cu bine acasă, dar școala nu ne-a informat despre nimic, a ținut totul ascuns. Vreau să-mi consolez copilul și să aflu ce s-a întâmplat exact”.

Un alt tată, aflat tot sub protecția anonimatului, a spus: „Desigur, ne este frică. Nu sunt doar copiii; chiar și noi, adulții, suntem foarte speriați. Profesorii din clasă s-au descurcat destul de bine; au postat imediat fotografii cu copiii în grupul de părinți, spunând că aceștia sunt în siguranță și că au fost încuiate deja ușile, cerând părinților să vină să-i ia. Ei au menționat că detaliile despre caz sunt încă în curs de anchetă”.

China a cunoscut o serie de atacuri cu cuțite în ultimele luni. În luna mai, un bărbat a înjunghiat două persoane și a rănit alte 21 la un spital din provincia sudică Yunnan.

În august anul trecut, două persoane au fost ucise și alte șapte au fost rănite după ce un bărbat cu antecedente de boli mintale a atacat oameni cu un cuțit într-un cartier rezidențial din Yunnan. În luna iulie, șase persoane, inclusiv trei copii, au fost ucise într-o înjunghiere la o grădiniță din provincia de sud-est Guangdong.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Shanghai a fost lovit de cel mai puternic taifun din ultimii 75 de ani. Mii de persoane au fost evacuate

„Regimurile totalitare răspândesc noi droguri sintetice pentru a le folosi în lupta contra Occidentului”, spune un specialist ceh

Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

VIDEO Papa Francisc laudă „capacitatea de dialog” a Chinei și susține că e o „ţară deosebită”

Partenerii noștri