Live

Donald Trump sugerează că operațiunea ucraineană din regiunea Kursk riscă să declanșeze al treilea război mondial

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump, candidatul republican la alegerile din noiembrie. Foto: Shutterstock

Candidatul republicanilor la alegerile prezidențiale din noiembrie din SUA, fostul președinte Donald Trump, a sugerat că ofensiva ucraineană din regiunea rusă Kursk riscă să declanșeze „cel de-al treilea război mondial”, relatează USA Today.

„Uitați-vă ce se întâmplă în Ucraina. Ei avansează în Rusia. Veți avea al treilea război mondial”, a spus fostul președinte american într-un discurs ținut la conferința Asociației Gărzii Naționale din SUA, în Detroit. 

Trump s-a prezentat din nou drept singurul lider capabil să pună capăt războiului dintre Rusia și Ucraina și, mai nou, să prevină izbucnirea celui de-al treilea război mondial.

„Chiar înainte de a intra în Biroul Oval, la scurt timp după ce voi câștiga președinția, voi rezolva războiul teribil dintre Rusia și Ucraina și o voi face foarte repede”, a spus el. 

De asemenea, Trump a promis că va insista ca aliații europeni din NATO să aloce bugete mai mari pentru apărarea lor, susținând că SUA pierd prea mulți bani pentru protejarea bătrânului continent, și numind plățile actuale din partea țărilor NATO „furtul secolului”.

Ammar Moussa, un director de campanie pentru Kamala Harris, vicepreședintele american și candidata democrată la Casa Albă, a fost solicitat să comenteze aceste declarații ale fostului președinte american. „Nu putem avea încredere în Trump că ne va menține în siguranță, dar vicepreședinta Harris este un lider dovedit pe scena mondială și își va folosi experiența pentru a asigura securitatea Americii, pentru a ne învinge adversarii și a fi alături de aliații noștri din întreaga lume”, a declarat acesta, citat de USA Today. 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

China și Rusia intensifică exercițiile militare comune. Care este obiectivul lor final (Analiză CNN)

Ucrainenii au atacat cu drone un depozit de rachete din Rusia. Evacuări în regiunea Tver

Lidera unui partid prorus din Germania dă peste cap planurile lui Scholz. „De la reunificarea din '90, nu a fost o amenințare mai mare”

După Taylor Swift și Eva Longoria, Billie Eilish își anunță și ea susținerea pentru Kamala Harris

Partenerii noștri