Live

Doi suspecţi au fost reţinuţi în cazul uciderii rapperului suedez C. Gambino

Data publicării:
„Artistul hip-hop al anului” în Suedia. C. Gambino, a fost ucis într-un schimb de focuri. Foto: Profimedia

Procurorii din Suedia au reţinut două persoane suspectate de complicitate la uciderea artistului de hip-hop C.Gambino, a anunţat vineri parchetul din această ţară nordică, informează Reuters.

C.Gambino, care îşi ţinea identitatea ascunsă şi purta o mască în public, a fost împuşcat mortal într-o parcare marţi seara târziu într-un atac despre care se crede că ar fi legat de o bandă din Gothenburg, pe coasta de vest a Suediei.

"Procurorii au arestat două persoane suspectate de complicitate la crimă", a precizat parchetul suedez într-un comunicat.

Suedia se străduieşte de ani de zile să limiteze violenţele asociate crimei organizate. Numărul împuşcăturilor mortale în această ţară de 10 milioane de locuitori a crescut de peste trei ori în ultimul deceniu, depăşind cu mult nivelurile din ţările vecine.

C.Gambino, despre care procurorii au declarat că avea în jur de 25 de ani, se putea lăuda cu aproape un milion de ascultători lunari pe serviciul de streaming Spotify înainte de crimă, iar luna trecută fusese desemnat artistul de hip-hop suedez al anului 2023 la premiile Grammis.

Vineri, el a fost, potrivit Spotify, cel mai ascultat artist din Suedia pe platformă în ultimele 24 de ore, iar rata sa lunară de ascultători a ajuns la 1,2 milioane.

Regretatul rapper nu trebuie confundat cu artistul american Childish Gambino, notează Reuters

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Marele trădător al Ucrainei” a agresat-o pe fosta sa soție, de față cu copiii lor! Ce au făcut cele două fetițe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mario Alexandru Fojică, autorul crimei din Gradina Botanică din Craiova, a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare

O româncă din Italia, dată dispărută de o săptămână, a fost ucisă de un tânăr de 17 ani. Poliția spune că s-au cunoscut online

Condamnatul care a petrecut cel mai mult timp din istorie pe „culoarul morții” a fost declarat nevinovat după 56 de ani

Un instalator a descoperit din întâmplare cadavrul unei femei date dispărute acum 16 ani. Toți credeau că tânăra a plecat de acasă

Partenerii noștri