Live

Doi oameni au murit și trei sunt dați dispăruți, după ce un elicopter de pompieri s-a prăbușit într-un râu din Portugalia

Data publicării:
Foto: Profimedia

Cel puţin două persoane au murit şi trei au fost date dispărute după ce un elicopter care se întorcea dintr-o misiune de stingere a incendiilor s-a prăbuşit vineri în râul Douro din nordul Portugaliei, au anunţat autorităţile, conform Reuters.

Pilotul a fost salvat de o barcă turistică în apropierea locului accidentului şi a fost dus la spital cu fracturi la picior.

În afară de pilot, elicopterul transporta o echipă de cinci specialişti de la Unitatea de Protecţie şi Ajutor de Urgenţă în momentul în care s-a prăbuşit în zona Lamego, scrie Agerpres.

"Două cadavre au fost găsite în interiorul elicopterului şi trei persoane sunt date dispărute", a declarat presei Rui Silva Lampreia, comandantul Autorităţii Portuare Douro.

"Desfăşurăm căutări subacvatice în jurul elicopterului şi pe maluri", a adăugat el.

Cauza accidentului nu a fost încă stabilită.

Prim-ministrul Luis Montenegro s-a deplasat la locul accidentului, unde acţionau zeci de membri ai serviciului de intervenţie, poliţişti maritimi şi scafandri şi două elicoptere ale Forţelor Aeriene.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un băiat de 12 ani a înjunghiat 6 copii la o școală din Portugalia

Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Portugalia. Anunțul MAE

Incendiu devastator pe insula Madeira. Pompierii încearcă de o săptămână să stingă flăcările, turiști blocați în aeroport

Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Portugalia

Partenerii noștri