Live

Doi oameni au fost împușcați mortal într-unul dintre cele mai periculoase cartiere din Bruxelles

Data actualizării: Data publicării:
Trei persoane au fost rănite, iar viaţa a doi dintre răniţi este în pericol. Foto: Profimedia Images

Două persoane au fost ucise prin împuşcare, iar alte două au fost grav rănite, în noaptea de miercuri spre joi, în cartierul Gare du Midi, la Bruxelles, considerat unul dintre punctele sensibile ale traficului de droguri, anunţă un purtător de cuvânt al poliţiei, relatează AFP, preluat de News.ro. 

Focuri de armă au fost trase între orele locale 1:00 (2:00, ora României) şi 2:00 (3:00, ora României), „în zona unei cafenele”, în comuna Saint-Gilles, precizează el. 

Suspectul sau suspecţii au fugit de la faţa locului. 

Trei persoane au fost rănite, iar viaţa a doi dintre răniţi este în pericol. 

Starea celui de-al treilea rănit a fost „stabilizată”, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bruxelles-Midi. 

Acest cartier a fost desemnat anul acesta de către autorităţile din regiunea Bruxelles drept unul dintre cele 19 „puncte fierbinţi” ale traficului de droguri din comunele capitalei belgiene. 

Poliţia refuză, în acest stadiu, să facă o legătură cu traficul de droguri. 

Parchetul nu a putut fi contactat imediat, scrie AFP, şi urmează să se exprime mai târziu, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei. 

Belgia înregistrează de mai mulţi ani o creştere a violenţei armate legate de rivalitatea între reţele de traficanţi de droguri. 

Atacuri armate în stradă au loc atât la Bruxelles, cât şi la Anvers, al cărui port a devenit prima cale de acces în Europa a cocainei importate ilegal din America de Sud. 

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Răsturnare de situație! Decizia UEFA în cazul lui Jude Bellingham, după gestul incalificabil din meciul cu Slovacia

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atac armat la o nuntă din Franța, unde erau peste 100 de invitați. Un om a murit, iar cel puțin cinci au fost răniți

Vacanță de coșmar pentru sute de români. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Călătorii au fost nevoiți să doarmă în aeroport

România pierde cu Belgia la EURO 2024. Calificarea în optimi se joacă la ultimul meci. Niţă: „Am luptat de la egal la egal”

O piață din Belgia, unde a fost amplasat un ecran pentru meciul cu România la EURO 2024, a fost evacuată din cauza unui colet suspect

Partenerii noștri