Live

Destinatar greșit. Cutii de banane cu cocaină au ajuns la mai multe supermarketuri din Germania

Data publicării:
Banane. Foto: Shutterstock

Pe scurt: destinatar greșit, cel mai probabil. Pachete cu cocaină au fost găsite ascunse printre banane în mai multe filiale ale unui supermarket din landul german Renania de Nord-Westfalia.  Un transport de 95 de kilograme de cocaină, aparent trimis din greșeală, a ajuns în numeroase la supermarketuri. Poliția și Parchetul din Mönchengladbach au raportat că drogurile au fost ascunse în cutii de banane care proveneau din America de Sud. Aceste cutii au fost distribuite în unsprezece filiale ale lanțului de supermarketuri din regiune, informează WDR.

În urmă cu două săptămâni, poliția a confiscat deja mai multe pachete de droguri în două magazine din Mönchengladbach. Cocaina a fost găsită, de asemenea, în Krefeld, Duisburg și Heinsberg, printre alte locuri.

Cele 95 de kilograme de cocaină au o valoare estimată la peste șapte milioane de euro pe piața neagră, potrivit poliției din Mönchengladbach.

Anchetatorii presupun că transportul de cocaină a fost trimis din greșeală la un depozit central, de unde a fost ulterior distribuit către mai multe locații. Investigațiile privind originea acestui transport de cocaină sunt încă în desfășurare.

Potrivit informațiilor preliminare, transportul de banane a ajuns pe mare în portul din Anvers. De acolo, cutiile care conțineau droguri au fost probabil trimise din greșeală către supermarketul respectiv.

Poliția a fost alertată în urmă cu aproximativ două săptămâni, când angajații a două filiale din Mönchengladbach au descoperit pachetele de cocaină ascunse printre fructe și au anunțat autoritățile. Ulterior, s-a constatat că în aceeași zi, și alte locații din Duisburg, Krefeld și din regiunile Viersen, Heinsberg și Neuss au primit cutii de banane ce conțineau cocaină.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cine e omul ăsta? Dați-mi soțul înapoi”. David și Victoria Beckham au reacționat, după ce a fost anunțată ”ruptura anului 2024”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Noi detalii despre uriașa captură de droguri din Portul Constanța. Transportul a fost supravegheat cu drone timp de 5 zile

Deținuții politici ai lui Lukașenko, exploatați ca muncitori ieftini de un afacerist german de extremă dreaptă la o fermă de ceapă

Tone de cocaină au fost descoperite în Portul Constanța. Drogurile erau ascunse în fructe congelate

Scholz nu-l lasă pe Zelenski să folosească rachete germane cu rază lungă împotriva Rusiei. „Avem motive foarte serioase"

Partenerii noștri