Live

Cum a supraviețuit pilotul avionului care s-a prăbușit în Nepal. Toate celelalte persoane aflate la bord au murit

Data actualizării: Data publicării:
Avion prăbușit în Nepal. Foto: Profimedia Images

Pilotul avionului care s-a prăbușit în Nepal, accident în urma căruia 18 persoane au murit, a reușit să scape cu viață după ce cabina sa s-a desprins de restul aeronavei la momentul impactului, cu câteva secunde înainte ca aceasta să fie cuprinsă de flăcări, informează BBC

Manish Ratna Shakya, pilotul avionului care s-a prăbușit ieri în Nepal, care este singurul supraviețuitor al dezastrului în urma căruia au murit 18 persoane pe aeroportul din Kathmandu, este tratat în spital, însă BBC Nepali a confirmat că poate să vorbească și le-a spus membrilor familiei sale că „totul e bine”.

Salvatorii au declarat că au ajuns la pilotul care era rănit în timp ce flăcările se apropiau de cabina de pilotaj a aeronavei. 

„Avea dificultăți în a respira. Am spart geamul și l-am scos imediat afară”, a declarat superiorul poliției din Nepal, Dambar Bishwakarma: „Avea sânge pe toată fața când a fost salvat, dar l-am dus la spital într-o stare în care putea vorbi”, a adăugat el.

Ministrul aviației civile din Nepal, Badri Pandey, a descris cum aeronava a virat brusc la dreapta când a decolat, înainte de a se prăbuși în partea de est a pistei. Imaginile surprinse arată cum avionul în flăcări traversează o parte a aeroportului înainte să se prăbușească într-o vale.

 

„A lovit containerul de la marginea aeroportului... apoi a căzut mai jos”, a spus Pandey. „Carlinga, totuși, a rămas blocată în interiorul containerului. Așa a supraviețuit căpitanul. Cealaltă parte a avionului s-a prăbușit într-o movilă din apropiere și s-a rupt în bucăți. Întreaga zonă care era mai departe de regiunea în care cabina a căzut a luat foc și totul a fost ars”, a mai spus Pandey.

Pilotul a fost „salvat în cinci minute de la prăbușire” și „era foarte speriat, dar nu și-a pierdut cunoștința”, potrivit unui comunicat publicat de armata nepaleză. O ambulanță a armatei l-a dus apoi la spital.

Potrivit directorului medical al spitalului, dr. Meena Thapa, acesta a suferit răni la cap și la față și va fi supus unei intervenții chirurgicale: „Am tratat rănile pe diferite părți ale corpului său”, a spus Thapa pentru BBC News Nepali, „El este sub observație”.

Miercuri seara, premierul nepalez KP Sharma a vizitat spitalul, unde s-a întâlnit cu membrii familiei pilotului. Cercetările sunt în curs de desfășurare pentru a stabili cauza accidentului.

Șeful Aeroportului Internațional Tribhuvan, Jagannath Niraula, a spus că o evaluare inițială arată că avionul a zburat în direcția greșită: „De îndată ce a decolat, a virat la dreapta, [când] ar fi trebuit să virate la stânga”, a declarat Niraula pentru BBC Nepali.

Nepalul a fost criticat pentru situația sa salbă în ceea ce privește siguranța aeriană. În ianuarie 2023, cel puțin 72 de persoane au murit într-un accident de la Yeti Airlines. A fost cel mai mortal accident aerian din Nepal din 1992, când toate cele 167 de persoane aflate la bordul unui avion Pakistan International Airlines au murit când acesta s-a prăbușit în apropierea aeroportului Kathmandu.

Saruya Airlines operează zboruri către cinci destinații din Nepal, cu o flotă de trei avioane Bombardier CRJ-200, potrivit site-ului companiei.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Amenda pe care trebuie să o plătească pasagerul unui avion după ce a avut un comportament neadecvat la bord

Un pasager care a făcut scandal în avion a fost pus să plătească pentru combustibilul consumat, după ce zborul a aterizat de urgență

Etapa a VI-a din Campionatul Național de Off Road 2024, anulată după ce un tânăr pilot a murit într-un accident pe ”Drumul Morții”

Două avioane s-au ciocnit pe aeroportul din Atlanta. Pasager: Am auzit bubuituri puternice

Partenerii noștri