Cum a reușit Italia să scadă infectările la 230 pe zi. Asistent medical în Lombardia: Nu a ieșit nimeni în stradă că nu vrea mască
Românii ar putea primi interdicție de a intra în Italia, după ce situația din țara noastră s-a agravat în ultima vreme. Spre comparație, Italia a raportat ieri 230 de cazuri noi, în timp ce România a confirmat 799 de noi cazuri de coronavirus.
Inundații puternice în Italia: Mașinile luate de ape de pe străzi au ajuns în mare
Un român a murit pe un şantier din Italia, după ce un zid s-a prăbuşit peste el
Scene incredibile în Italia. Un bărbat a încercat să fure mașina unei șoferițe care era blocată în trafic. Cum a reușit să scape femeia
Fostul lider al Clanului Sportivilor a fost prins în Italia. Cum a fost prins Robert Nica
Un avion a deversat în zbor carburantul, iar pe internet au apărut imediat teoriile conspirației
Un român a fost prins în Italia cu 121 de telefoane furate
Aer condiționat interzis în Portofino
Caz cutremurător în Italia. O fetiță de un an a murit după ce tatăl ei a uitat-o în mașină
Cum s-a văzut de pe mare erupția vulcanului Etna
Ministerul Sănătății din Italia monitorizează cu atenție România, Croația, Bulgaria și Serbia.
La Repubblica scrie că există posibilitatea ca aceste țări să fie introduse pe lista neagră, pe care se află în prezent 13 state cu interdicţia de a intra în Peninsulă.
Cristian Sărdaru, asistent medical în Lombardia, a vorbit la Digi24 cum a reușit Italia să scadă numărul infectărilor la 230 de zi.
Măsura care a contat cel mai mult și a fost respectată de toată lumea, cu foarte mici excepții, a fost distanțarea socială, a declarat Sărdaru.
În România e o problemă legată de bâlbele autorităților, s-a greșit foarte mult de la comunicare la tragere de timp, a spus asistentul medical.
"Eu sunt unul dintre pacienți, autoritățile au luat cele mai bune măsuri, chiar dacă au avut cea mai gravă problemă. În martie - aprilie, toate terapiile intensive erau pline. Din punct de vedere al autorităților au gestionat bine problema. Nu s-a pus problema, deși au fost câteva voci, dar nu atât de persistente cum sunt în România, nu a ieșit nimeni în stradă că nu vrea să poarte mască sau să se spele pe mâini sau că nu vrea să asculte deciziile autorităților.
Medicii epidemiologi și cei de la terapie intensivă au fost primii invitați în platourile de televiziune pentru a explica cum stau lucrurile, au demonstrat și au garantat că aceste măsuri trebuie să ia aceste măsuri de izolare.
Medicii care se luptă la firul ierbii, ei trebuie să iasă în față, să spună că această boală există și e foarte gravă", a explicat Cristian Sărdaru.
Citiți și:
Redactare Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News