Live

Video Creatorul unui clip care o parodiază pe Kamala Harris dă în judecată statul California. Care este motivul

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Creatorul unui videoclip care a folosit inteligența artificială pentru a o imita pe Kamala Harris a dat în judecată statul California după ce guvernatorul Gavin Newsom a semnat legi care restricționează utilizarea „deepfake-urilor” politice modificate digital și a acuzat încălcarea Primului și celui de-al Paisprezecelea Amendament, scrie Politico.

El a spus, în plângerea sa, că legile semnate de guvernatorul Gavin Newsom încalcă dreptul la libera exprimare.

Christopher Kohls, cunoscut sub numele de „Mr. Reagan” pe rețeaua X, a fost în centrul unei dezbateri privind utilizarea materialelor generate de AI în alegeri de când a postat videoclipul pe 26 iulie, numindu-l o parodie a unui spot de campanie al lui Harris. Videoclipul conține secvențe generate de inteligența artificială care imită vocea lui Harris, spunând că ea este „angajarea supremă în numele diversității”.

Clipul respectiv a fost distribuit de Elon Musk, proprietarul platformei X, fără a menționa că este o parodie, ceea ce a atras furia guvernatorului Newsom, care a promis să interzică acest tip de conținut.

Guvernatorul și-a respectat promisiunea marți, semnând legi care vizează materialele de campanie frauduloase. Acum, Kohls dă în judecată și susține că guvernatorul încearcă să facă ilegală parodia generată de computer. Creatorul videocpului mai afirmă că satira politică este un „drept fundamental al Primului Amendament”.

Procesul demarat marți la un tribunal federal, solicită o interdicție permanentă a acestor legi.

Una dintre legile în cauză, Legea pentru Apărarea Democrației împotriva Decepției prin Deepfake, specifică faptul că nu se aplică conținutului de satiră sau parodie. Aceasta cere platformelor online mari să elimine sau să eticheteze materialele digital modificate în mod înșelător în anumite perioade înainte sau după o perioadă în care sunt alegeri.

Purtătorul de cuvânt al lui Newsom, Izzy Gardon, a declarat într-un comunicat că Kohls etichetase deja postarea ca parodie pe platforma X.

„Obligarea lor să folosească cuvântul «parodie» chiar în videoclip evită inducerea în eroare a publicului pe măsură ce videoclipul este distribuit pe platformă,” a spus Gardon. „Nu este clar de ce acest activist conservator dă în judecată California. Această nouă lege de divulgare a informațiilor greșite în alegeri nu este mai restrictivă decât legile deja adoptate în alte state, inclusiv Alabama”.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat din California și-a dat seama că a plătit factura de electricitate a vecinului său timp de 15 ani

Angajații de la Tesla, SpaceX şi X donează pentru Kamala Harris, în timp ce Elon Musk îl sprijină pe Donald Trump

California interzice studiourilor de film să creeze clone digitale ale actorilor decedați fără acordul moștenitorilor lor

Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an. Surpriză în fieful lui Donald Trump

Partenerii noștri