Live

Coronavirusul are un „călcâi al lui Ahile”, au descoperit cercetătorii aflaţi în cautarea unui vaccin 

Data publicării:
Foto: Getty Images

Cercetătorii de la Scripps Research susţin că virusul care provoacă boala COVID-19, are un aşa zis „călcâi al lui Ahile”. Ei au descoperit că anticorpii care luptă împotriva SARS, virus identificat prima dată în 2003, care a afectat şi el Asia, s-au ataşat în laborator şi coronavirusului care provoacă COVID-19.

Oamenii de ştiinţă au folosit anticorpi recoltaţi în 2006 de la un pacient cu SARS de către Crucell Holland BV şi i-au folosit asupra noului virus, observând că ei se ataşază unei zone specifice a virusului, exact aceeaşi ca în cazul SARS. Ei au caracterizat zona drept o slăbiciune care poate fi ţintită cu medicamente în incercarea de a identifica un tratament exact pentru eradicarea lui.

Profesorul Ian Wilson a explicat într-un articol de ştiinţă publicat ca urmare a experimentului că anticorpii nu s-au ataşat virusului SARS-CoV-2 la fel de puternic precum în cazul SARS, dar susţine că asta nu înseamnă că ei nu pot ucide virusul.

„Aceste cunoştinţe suplimentare obţinute despre virus şi despre structura sa pot ajuta în obţinerea unui vaccin împotriva acestuia, dar şi al altor tipuri de coronaviruşi”, a mai spus Dr. Ian Wilson.

Acum, cercetătorii Scripps Research Institute caută donatori de sânge printre pacienţii vindecaţi de COVID-19, pentru a putea observa ce fel de anticorpi au dezvoltat aceştia.

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Şase răniţi, între care patru copii, într-un atac asupra unui centru de vaccinare din Gaza (OMS)

Cum continuă să ne țină în case pandemia de COVID, deși ea s-a terminat. Studiile spun că stăm afară cu o oră mai puțin decât înainte

Floarea-soarelui tolerantă la secetă, creată de studenți și cercetători la USAMV Cluj-Napoca

Cum ar putea inteligența artificială să revoluționeze diagnosticarea tumorilor pe creier (studiu)

Partenerii noștri