Live

Coronavirus Italia: Pacientul nr. 1 din Torino, declarat vindecat, a fost rediagnosticat pozitiv

Sergiu Balaban Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Primul pacient diagnosticat cu coronavirus în Torino (nord-vestul Italiei) a fost declarat vindecat în urmă cu mai multe zile, dar marți el a fost diagnosticat din nou pozitiv, relatează corespondentul Digi24 la Milano.

Acum, pacientul este la izolare. Este vorba despre un om de afaceri de 40 de ani, care fusese declarat „vindecat” după ce a fost tratat și după ce i se făcuseră mai multe teste, care ieșiseră negative. Un nou exsudat care i s-a făcut marți a arătat însă că există încă un anumit nivel - mai redus, ce-i drept - al prezenței coronavirusului ce provoacă Covid-19.

„Confirmăm că el s-a vindecat. Într-o astfel de fază, e normală o oscilare între negativ și pozitiv, se întâmplă la toate infecțiile”, a declarat profesorul Giovanni Di Perri, specialist virusolog. Pacientul nr. 1 din Torino va trebui să rămână în continuare în izolare, pentru a-și proteja familia și comunitatea. Doctorii îi vor face teste suplimentare de control, până când se va ajunge la o „siguranță totală” și va putea în sfârșit să părăsească spitalul.

Când sunt așteptate primele semne de ameliorare în Italia? 

Bilanțul epidemiei de Covid-19 din Italia a păstrat marți cumva o constanță față de ziua precedentă, adică nu a cunoscut un nou vârf, ceea ce e o veste bună, deși cifrele rămân în continuare destul de înspăimântătoare: 345 de morți în 24 de ore, 2.503 bilanț total al deceselor. Italia trece de pragul de 30.000 de îmbolnăviri, mai precis a ajuns la 31.506 cazuri confirmate, după ce marți au fost anunțate 3.526 de cazuri noi. 

Până acum, au fost declarate vindecate 2.941 de persoane, în timp ce 2.060 de bolnavi sunt la terapie intensivă. 

Toată lumea se întreabă când va fi vârful acestei epidemii, punctul maxim. Italienii au oferit marți un răspuns, cu ajutorul unui studiu efectuat de o echipă de experți din Genova: în condițiile de acum, în 25 martie ar trebui să fie punctul maxim. Deci, peste mai bine de o săptămână.

Situație critică la Bergamo, infrastructură medicală pusă greu la încercare

Bergamo rămâne în continuare cea mai afectată provincie. Aici, în nord, au fost înregistrați marți și mai mulți morți decât luni, și mai mulți infectați.
Spitalul din Bergamo face cu greu față acestei urgențe, medicii spun că nu mai au locuri la terapie intensivă, iar bolnavii cu greu pot fi transferați în alte spitale.

În toată Italia se lucrează acum intens pentru a suplimenta locurile la terapie intensivă, pentru a ușura misiunea medicilor. În Lazio a fost inaugurat un salon nou, iar în Bergamo au fost amenajate cumva 10 locuri suplimentare. Iată cum arată salonul din Lazio:

Se lucrează intens și la cele două structuri de lângă Milano care ar putea fi gata în zece zile și ar avea peste 500 de locuri noi în terapia intensivă.

Guvernatorul regiunii Lombardia a vorbit cu jurnaliștii și le-a spus că se lucrează intens, dar a mai spus și că oamenii trebuie să mențină același nivel de precauție. Pentru că a observat în societate o anumită relaxare. Și această relaxare o vedem în cele 8.000 de plângeri din ultimele 24 de ore pe numele celor care au încălcat decretul.

Sistemul are mare nevoie de aceste locuri pentru că infectații sunt în medie 3500 pe zi, iar cei care au nevoie de reanimare sunt și ei din ce în ce mai mulți. Luni erau 1800, marți au fost 2060.

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Două noi numiri ale lui Donald Trump în diplomație: un miliardar pleacă în Italia și un producător „The Apprentice” în Regatul Unit

Alertă după atacul din Magdeburg. Mai multe țări din Europa cresc numărul forțelor de ordine la târgurile de Crăciun

Vicepremierul italian Matteo Salvini riscă şase ani de închisoare. Ce acuzații îi aduc procurorii

Liderii Germaniei, Italiei şi Cehiei cer Comisiei Europene să renunţe la penalizarea producătorilor auto pentru emisiile de CO2 în 2025

Partenerii noștri